Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I se spunea „Jair“ Marinarul român care a murit lângă Dana Militară a Portului Constanţa a jucat fotbal la Farul Tuzla

ro

19 Feb, 2019 00:00 8667 Marime text
Marinarul român în vârstă de 64 de ani care a decedat în zorii zilei de 14 februarie a.c., după ce a căzut în apa rece a Mării Negre, lângă Dana Zero a Portului Constanţa (cunoscută şi sub numele de Dana Militară), era din Tuzla, de religie musulmană şi, cu ani în urmă, a jucat la echipa locală de fotbal, Farul Tuzla.
 
Fostul fotbalist evolua atunci ca mijlocaş, iar colegii de echipă îi spuneau „Jair“. Jair Ventura Filho (sau Jairzinho) este un fost fotbalist brazilian (atacant sau extremă, jucător rapid şi puternic), component al echipei naţionale a Braziliei care a câştigat Campionatul Mondial din Mexic, din 1970, competiţie la care a marcat în toate meciurile susţinute de Naţionala „auri-verde“.
 
În legătură cu evenimentul tragic din Portul Constanţa, IPJ Constanţa a transmis că „la data de 14 februarie a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi de producerea unui accident de muncă în Portul Constanţa. Astfel, doi marinari români, cu vârste de 51, respectiv 64 de ani, au căzut în apă, de la bordul unui remorcher sub pavilion românesc, acostat în dana zero a portului. Cele două persoane au fost transportate la spital, unde, în jurul orei 04.00, a fost declarat decesul bărbatului de 64 de ani, domiciliat în localitatea Tuzla, judeţul Constanţa. Poliţiştii constănţeni au demarat cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la producerea accidentului de muncă“.
 
În septembrie 2004, a decedat un alt fost jucător de la Farul Tuzla (dar şi de la alte formaţii din zonă şi din judeţ) şi originar din Tuzla, Sami Aliş Osman. Acesta s-a stins din viaţă în mod tragic, la numai 28 de ani, iar în amintirea sa la Tuzla se derulează un memorial care-i poartă numele, ajuns la a şasea ediţie. Ultimul turneu, la care au participat şase formaţii (care au jucat fiecare cu fiecare), a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Tuzla, CS Farul Tuzla şi Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“ din Tuzla, iar la final cele mai multe puncte, 13, le-a acumulat CS Agigea, care a devenit astfel campioană.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Tragedie lângă Dana Militară a Portului Constanţa! Un marinar român a murit
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii