Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!

ro

06 Jul, 2020 00:00 3444 Marime text
  • Fostul manager al Teatrului de Stat din Constanța, a fost demisă din funcție în ianuarie 2019, în urma unui control în cadrul instituției
  • Țuțuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al Danei Dumitrescu care a primit un preaviz de 60 de zile
  • În dosarul nr.1284/118/2019, magistrații au decis pe în favoarea acesteia
  • Consiliul Judeţean Constanţa are de plată drepturi salariale cuvenite în baza contractului de management
  • Judecătorii de la Curte au decis că Țuțuianu trebuie să plătească către intimată și suma de 4.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată


Dana Dumitrescu, fostul manager al Teatrului de Stat din Constanța, a fost demisă din funcție în ianuarie 2019, în urma unui control în cadrul instituției, dispus de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu.

Consiliul Județean a realizat controlul la instituția de cultură după ce, în luna noiembrie anul trecut, o parte dintre actorii teatrului au acuzat-o pe Dana Dumitrescu, într-o scrisoare deschisă, de abuzuri. Actrița ocupa funcția de manager al teatrului din anul 2014, la acea dată căsătorită cu Cristian Zgabercea, fost producător general al TVR și fost consilier al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

După acest control, Țuțuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al Danei Dumitrescu. Directoarea a primit un preaviz de 60 de zile, până la expirarea actualului contract, după care în locul său a fi numită o conducere interimară iar ulterior s-a organizat concurs pentru postul de manager.
 

Președintele CJC a făcut recurs la începutul anului. L-a pierdut și e bun de plată

Actrița nu a fost de acord cu decizia președintelui Țuțuianu și a deschis o serie de procese, prin care a contestat preavizul și încetarea contractului. Pe unele le-a câștigat, pe altele le-a pierdut.
Într-unul dintre dosare, Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză Danei Dumitrescu, în procesul pe care aceasta i l-a intentat președintelui Consiliului Județean.
Dana Dumitrescu a cerut instanței ca notificarea prin care Horia Țuțuianu a demis-o să fie suspendată până la finalizarea procesului în care se va judeca anularea actului administrativ. Pentru câteva zile a fost repusă pe funcție, apoi contractul s-a încheiat din punct de vedere juridic și Dumitrescu a cerut instanței să-i fie plătite drepturile salariale de care a fost privată din momentul încheierii preavizului.

În dosarul nr.1284/118/2019, având ca obiect anulare act administrativ, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis pe 18.10.2019, în favoarea acesteia.
Potrivit hotărârii  nr. 1439/2019, judecătorii au admis în partea cererea Danei Dumitrescu în contradictoriu cu Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, au anulat notificarea nr. 1164/17.1.2019 emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Au respins ca rămasă fără obiect cererea privind obligarea la repunerea reclamantei în funcţie și au obligat pe pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa la plata către reclamantă a drepturilor salariale cuvenite în baza contractului de management pentru perioada cuprinsă între 23.03.2019 – 17.04.2019, actualizate în funcţie de rata inflaţiei şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente drepturilor salariale, până la data plăţii efective şi integrale.

Totodată, judecătorii au mai obligat pe pârâţi la plata către reclamantă a sumei de 5110 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 350 de lei taxa judiciară de timbru şi 4760 de lei onorariu de avocat. Nemulțumit de soluție, președintele Consiliului Județean a formulat recurs la începutul anului. A pierdut și la recurs, după cum arată hotărârea nr. 296/2020 luată de magistrații de la Curtea de Apel Constanța pe 28.05.2020 în dosarul nr.1284/118/2019: “Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimată a sumei de 4.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă”.



Citește și:

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii