Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost vicepreşedinte al Biroului Electoral Municipal Cine-l judecă pe Nicuşor (documente)

ro

15 Dec, 2010 00:43 4544 Marime text
deschidere.jpgDevenit judecător în 2009, fostul procuror Ruxandra Grecu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al BEM Constanţa în iunie 2008, la momentul la care Nicuşor Constantinescu a candidat pentru prima dată la şefia Consiliului Judeţean Constanţa, prin sistemul uninominal de vot

Magistratul Ruxandra Grecu, judecătoarea care, în premieră pentru echipa „Mazăre-Constantinescu", a „îndrăznit" să-l citeze pe Nicuşor Constantinescu -unul dintre membrii formulei de succes - cu mandat de aducere la instanţă cu jandarmi, dar apoi s-a răzgândit, a fost vicepreşedintele Biroului Electoral Municipal Constanţa, în iunie 2008, iar până de curând s-a aflat de cealaltă parte a baricadei, a acuzării.

nicusor-constantinescu_.jpgÎnainte de a devenit judecător în 2009, magistratul Ruxandra Grecu şi-a desfăşurat activitatea ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. De altfel, judecătoarea lui Nicuşor a fost implicată în scandalul cu magistraţi şi poliţişti, petrecut la sfârşitul lunii mai 2010, într-unul din cluburile constănţene. Totodată, poate că nu este de trecut cu vederea faptul că în anul electoral 2008 Ruxandra Grecu a fost vicepreşedintele Biroului Electoral Municipal Constanţa. Conform declaraţiei de avere completată în iunie 2009 în calitate de judecător al Judecătoriei Constanţa şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Ruxandra Grecu nu avea la momentul respectiv nici case, nici terenuri, nici maşini şi nici active financiare, gen conturi prin bănci sau alte plasamente. La capitolul „venit anual realizat", magistratul a menţionat că în anul precedent a încasat 27.000 de lei, în calitate de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

5.000 de lei de la alegeri

În mod similar, declaraţia de avere completată în august 2008, pe vremea când încă procuror, a rămas goală la rubricile „bunuri imobile", „bunuri mobile", „active financiare" şi „datorii", însă este semnificativ faptul că, în afară de venitul anual realizat ca procuror, de 24.000 de lei, magistratul a trecut un venit suplimentar, de 5.000 de lei. Întâmplător sau nu, banii fuseseră încasaţi în calitate de vicepreşedinte al Biroului Electoral Municipal Constanţa, funcţie deţinută în iunie 2008. Dată la care Nicuşor Constantinescu a candidat pentru prima dată prin sistemul de vot uninominal pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa. Şi a câştigat. În ceea ce priveşte declaraţia de avere completată în ianuarie 2008, procurorul Grecu a menţionat un venit de 2.726 de euro, încasat în urma unui stagiu de pregătire efectuat prin European Judicial Training Network, Bruxelles, Belgia. De asemenea, magistratul a mai notat o bursă obţinută de la Institutul Naţional al Magistraturii, în valoare de 10.000 de lei, şi 8.000 de lei reprezentând venitul încasat ca procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa. De altfel, la sfârşitul lunii mai 2010, judecătoarea şi alte colege ale sale, împreună cu un procuror şi un poliţist, s-au aflat în atenţia presei, după ce au fost implicaţi într-un scandal petrecut în Clubul Crush din Constanţa. Revenind la procesul lui Nicuşor Constantinescu, judecat de completul format din preşedintele Ruxandra Grecu, o nouă înfăţişare a fost fixată pentru data de 14 februarie. Dată la care Nicuşor nu va mai fi constrâns în niciun fel să vină la instanţă.

[label]Declaraţie de avere - Ruxandra Grecu 07.01.2007[/label] 

[label]Declaraţie de avere - Ruxandra Grecu 11.08.2008[/label] 

[label]Declaraţie de avere - Ruxandra Grecu 30.06.2009[/label] 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex 19 Dec, 2010 02:04 la puskarie!!! la puskarie!!! la puskarie!!! la puskarie!!! nicusor constantinescu .......
  • alex 19 Dec, 2010 02:00 Ai vrut să furi de data aceasta nu ta mers bine porcule oameni ca tine merita doar închisoare....... mai mulţi judecători ca Ruxandra ...Cine se crede că este nicusor constantinescu ??? de ce oameni ca noi ar trebui să fie prezentate la instanţele de judecată nicusor nuuuuuuuu, aaaaaaaaa el ştie doar se fure bani noastre...........justitie...justitie...justitie
  • fn 15 Dec, 2010 15:29 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • cristi 15 Dec, 2010 12:04 la puskarie!!!