Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul şi bereta... lată Armata lui Mazăre - Blonda, Pripişi şi Pilat (Galerie foto)

ro

20 Jan, 2012 00:00 8005 Marime text
DESCHIDEREprotest-mazare.jpgCu surle şi trâmbiţe, ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, primarul Radu Mazăre şi-a făcut apariţia în parcarea din faţa Sălii Sporturilor, loc de întâlnire pentru susţinătorii PSD-ului care au dorit să participe la manifestaţiile din capitală.

O doamnă în vârstă, dichisită, având pe braţ o geantă cu inscripţiile Louis Vuitton fremăta emoţionată, aşteptând plecarea. Pe rând, au apărut şi companionii lui Mazăre către protestul USL de la Bucureşti: consilierii locali Gheorghe Popa, George Vişan, Ecaterina Prodan (preşedinta organizaţiei de pensionari), Nurhan Ali, viceprimarul Gabi Stan, angajaţii Primăriei Liviu Tramudana, Ionuţ Corneliu Pripişi (adjunctul Poliţiei Locale), Ionel Pilat (directorul Direcţiei de Servicii Publice), senatorul Nicolae Moga, dar şi tineri printre care se aflau Răducu Mazăre, Sergiu Babinciuc şi o tânără blondă care aducea izbitor de mult cu Elena Voinea, frageda companioană de distracţii nocturne a edilului.

Revoluţionarii cu iPhone

Înţoliţi în haine kaki, cu telefoanele lor smart în mână, purtând pe cap berete roşii, tinerii păreau copii fidele ale lui „el lider maximo" Mazăre. Păcat că odată ajunşi la mitingul din Bucureşti s-au dezis de apartenenţa la PSD, chiar dacă se aflau la un protest organizat de alianţa USL. Poate or fi uitat pe drum de unde şi pentru ce au ajuns acolo. Încă din Constanţa, tinerii au împărţit tuturor berete roşii. Unul dintre fericiţii care a primit un asemenea obiect pentru a-şi acoperi căpşorul a fost chiar vicele Gabi, înveşmântat cu o geacă pe care scria, în dreptul inimii, „rebelious". Poate că Stan şi-a descoperit odată cu protestele şi latura... rebelă. Aşadar, armata lui Mazăre era gata de luptă. Din câte se pare, 47 de autocare au plecat înspre Bucureşti. De unde au plecat aceşti oameni?

O parte erau, cu siguranţă, colegii de organizaţie ai Ecaterinei Prodan, iar o altă parte tinerii social-democraţi conduşi de Radu Babuş şi de Sergiu Babinciuc (vicepreşedinte TSD Constanţa). Despre alţii însă se spunea că ar fi angajaţi ai unor instituţii sau societăţi conduse de social-democraţi.

Cine şi de ce a plecat

protest-protest2.jpgCe spun şefii de instituţii? Spre exemplu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Petre Dinică, zice că niciun angajat de-al său nu a participat la mitingul de ieri. „Treaba merge din ce în ce mai rău, oamenii sunt nemulţumiţi, dar nu s-au dus la proteste. Eu, dacă aş fi avut timp, m-aş fi dus!", a declarat Dinică. Din partea societăţii Polaris nu am putut obţine un răspuns concret, în ciuda faptului că bursa zvonurilor zicea că cel puţin 100 de angajaţi ai societăţii ar fi plecat alături de Mazăre la Bucureşti. De la secretariat ni s-a transmis: „Nu se ştie, nu este nimeni care v-ar putea spune acum. Reveniţi". Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, a declarat că, din câte cunoaşte, nu au plecat şi colegii săi la miting. Informaţii neoficiale spun că de la Primărie au plecat o mână de oameni. Nu ni s-au putut confirma datele pentru că Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al instituţiei, nu a răspuns la telefon, aflat probabil în miezul protestelor. „Nu cred că au plecat angajaţi de-ai noştri. Poate doar care sunt în concediu sau liberi. La acest moment, avem în concediu cam 20% din angajaţi. Oamenii au profitat să-şi ia libere din pricina vremii şi a faptului că nu avem zăpadă şi, în concluzie, nu avem ce să deszăpezim", a explicat Andrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri. Acesta a spus că nu a plecat odată cu Mazăre&CO, însă nu excludea varianta să ia drumul Bucureştiului înspre amiază. Şeful tinerilor social-democraţi din judeţul Constanţa, Radu Babuş, a rămas în Constanţa natală. Nu a ştiut câţi membri ai organizaţiei TSD au plecat la mitingul USL: „Nu aş vrea să vă dau vreo cifră eronată. Nu s-a ocupat doar Sergiu Babinciuc de plecare, ci a fost o acţiune a organizaţiei. Eu nu am plecat pentru că am alte responsabilităţi în Constanţa.

Manifest cu limuzine

Să nu uităm că armatei lui Mazăre i s-au alăturat şi haiducii lui Nicolae Mavrodin. Aşa că, printre cei alături de care Radu Mazăre a plecat de la Constanţa să se lupte pentru „libertate" se aflau şi Nicolae Mavrodin, dar şi Ciprian Stănescu, cel care, nu demult, denunţa că, minor fiind, a fost abuzat de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Manifestanţii au luat drumul Bucureştiului îmbarcaţi în autocare ale firme Transevren şi în microbuze ale Grup Media Sud. Cea din urmă societate aparţine familiei vicelui TSD, Sergiu Babinciuc. Manifestantul-şef Radu Mazăre, cel care s-a dus în capitală pentru a huli sistemul şi viaţa aspră din România, a plecat la miting la volanul unui Cadillac Escalade, SUV care poate fi găsit la vânzare pe site-urile de specialitate la preţuri cuprinse între 11.500 de euro şi 72.900 de euro.

Să nu uităm că tatăl lui Sergiu Babinciuc, Cameliu, are un Mercedes AMG, evaluat de cunoscători la peste 100.000 de euro. Aceasta este armata de „amărâţi" ai lui Mazăre...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 20 Jan, 2012 15:49 si sa conduca pe mai departe sa se imbogateasca si mai mrlt acesti amarati ai soartei