Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul lui Cosmin Paşcovici, în stare vegetativă Ionela Paşcovici, mesaj tulburător din Spitalul Judeţean Constanţa

ro

23 Jun, 2016 00:00 31911 Marime text

 
Drama prin care trece familia fostului fotbalist al FC Farul Cosmin Paşcovici a impresionat o ţară întreagă
 
Fiul lui Cosmin şi al Ionelei Adina, Denis Mihai, în vârstă de 11 ani, se află de două luni în stare vegetativă la Spitalul Judeţean Constanţa, iar mama băiatului, care îl veghează non-stop, a transmis un mesaj tulburător. Diagnosticat cu cancer la creier (cu trei zile înainte de a împlini doi ani), fiul soţilor Paşcovici a fost operat, de atunci, de nenumărate ori la cap (atât în România, cât şi în Franţa), patru dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. Puştiul a dus însă o luptă teribilă cu boala şi nu s-a lăsat înfrânt. Pe 14 aprilie a.c. însă, băiatul a făcut hemoragie intracraniană şi a fost operat de urgenţă. A stat zece zile în comă, după care a intrat într-o stare vegetativă. Pentru a face rost de bani, Cosmin Paşcovici este în Franţa, unde munceşte pe un tractor!
 
Cazul lui Denis Mihai Paşcovici a fost intens mediatizat, iar oamenii s-au mobilizat, încercând să ajute financiar acest suflet chinuit şi pe părinţii săi. Există mai multe conturi, atât în lei, cât şi în euro, unde se pot depune bani, dar donaţii se pot face şi prin SMS. Impresionată de această mobilizare, mama băiatului a postat pe Facebook, din Spitalul Judeţean Constanţa, un mesaj tulburător. „Vă mulţumesc că fiecare acţiune a voastră reprezintă o treaptă pe care urcă Denis. Vă mulţumesc că, deşi speranţa şi disperarea sunt cărări către aceeaşi destinaţie, datorită vouă noi ne-am ales drumul. Speranţa. Cred în voi, aşa cum voi credeţi în Denis. Pentru acestea şi pentru altele, nerostite, vă mulţumim, vouă, oamenilor buni, cunoscuţi şi necunoscuţi. Ionela şi Denis“, a scris Ionela, postând şi o imagine cu ea alături de băieţel, pe patul de spital.

„Denis, te iubim! Luptă!“



În faţa acestei drame, mesajele de încurajare curg, iar oamenii se roagă pentru Denis Mihai Paşcovici. „Trebuie să fiţi puternici şi să treceţi şi peste acest hop“, „Însănătoşire grabnică îţi dorim şi cât de repede să te vedem între buturile României“, „Cu voia lui Dumnezeu o să se facă bine! Fiţi tari!“, „Să vă ajute bunul Dumnezeu să treceţi peste această cumpănă grea, să se facă bine şi să vă bucuraţi de Denis şi de cea mică! Vă pup şi vă doresc tot binele din lume!“, „Denis, te iubim! Luptă!“, „Doamne ajută!“, „Putere multă şi să treceţi peste acest necaz!“, „Multă sănătate, însănătoşire grabnică, fiţi tari!“, au fost câteva dintre mesaje.

„Mai rar vezi asemenea om, aşa o femeie puternică!“


 
De la operaţia de pe 14 aprilie, Ionela Adina stă mereu alături de Denis la spital. Cosmin nu e acasă, muncind în Franţa, pentru a face rost de bani. Fostul fotbalist lucrează pe un tractor, la viţă-de-vie, în apropiere de Bordeaux. Sacrificiul părinţilor a stârnit admiraţia celor din jur. „Ionela Adina, fata mea dragă, te iubesc, te admir şi te respect pentru tot ce reprezinţi: iubire, devotament, credinţă, putere de sacrificiu! Denis, copil-minune, inima sus, copil frumos!“, „Mai rar vezi asemenea om, aşa o femeie puternică! Dumnezeu să te binecuvânteze, Ionela Adina, iar ţie, Denis, să îţi dea putere să răzbeşti!“, „Multă putere pentru a trece peste acest obstacol atât de dureros! Aţi fost şi veţi fi o familie model! Dumnezeu să vă aibă în pază şi să vă ocrotească aşa cum el ştie!“, au postat prietenii.

Mesaj de la colegi şi de la învăţătoare


 
Şi colegii lui Denis de la şcoală au un mesaj pentru el. Au făcut un desen mare şi frumos, scriind „Denis, te iubim! Te aşteptăm cu drag!“. „Te iubesc, pentru că eşti un suflet mare, încorsetat într-un trupuşor mult prea încercat, din motive dincolo de raţiunea noastră. Te iubesc pentru că îţi dai jos şosetele ca să asculţi o poveste…Te iubesc pentru că miroşi a miel şi a lapte amestecat cu speranţe, a soare şi a neprihănire. Învăţătoarea ta“, a fost un alt mesaj înduioşător. Soţii Paşcovici mai au un copil, o fetiţă, Emma-Ioana, în vârstă de un an şi patru luni, de care au avut grijă, acasă, mai multe persoane cu suflet mare. În prezent, cu fetiţa stă Ionela Şchiopu, soţia fostului căpitan al FC Farul Cristi Şchiopu

Cum puteţi face donaţii

 

Cei care doresc să ajute financiar familia Paşcovici pot depune bani (lei) în contul RO36BRDE020SV25174700200, la orice sucursală BRD. Contul este deschis pe numele Paşcovici Mihai Cosmin. De asemenea, se poate trimite SMS la 8828 cu textul DENIS. Alte două conturi sunt: în lei - Banca Transilvania, agenţia Casa de Cultură, Constanţa; IBAN: RO17 BTRL 0140 1201 L816 56XX (titular - Paşcovici Ionela Adina); în euro - BRDE; agenţia Lăpuşneanu, Constanţa; IBAN: RO10 BRDE 140 SV433 65411400; SWIFT: BRDEROBU (titular - Paşcovici Ionela Adina).     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii