Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Fenechiu nu ştie despre Port nimic, că-i moldovean” Mazăre pune condiţii în relaţia cu Ponta. Vrea Portul Constanţa

ro

27 Mar, 2013 00:00 3030 Marime text
Social democratul Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, susţine că relaţia sa cu premierul Victor Ponta este „deocamdată bună”. Dar, deloc surprinzător, Mazăre pune această relaţie sub semnul întrebării până la momentul trecerii Portului Constanţa în administrarea municipalităţii. „Să vedem cum se finalizează problema Portului”, a avertizat edilul şef.

Întrebat cum comentează faptul că Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, nu este de acord cu transferarea acţiunilor Portului către autorităţile locale, Radu Mazăre a declarat: „Eu n-am vorbit cu niciun Fenechiu, pe mine nu mă interesează Fenechiu. Eu am discutat cu Ponta despre Port. Fenechiu, Menechiu... ce zice el. Oricum nu ştie despre port nimic, că-i moldovean şi la Moldova nu sunt porturi”.
Primarul municipiului Constanţa a amintit faptul că a discutat cu primul ministru despre un proiect de lege prin care toate porturile din ţară ar urma să treacă la administraţiile locale: „Aşa mi-a spus, aşa a rămas. Eu îl cred pe om pe cuvânt. Până la proba contrarie. Dacă lucrurile nu vor sta aşa, atunci o să am şi eu o atitudine în consecinţă, foarte categorică. Eu sunt un om de onoare. Când spun ceva, aia fac. Mă ţin de cuvânt. Aştept acelaşi lucru să se întâmple de la premier”.
Nu în ultimul rând, Radu Mazăre a declarat că „ar trebui, în următoarele luni, să se mişte ceva, spre concretizare”. Când mai exact? „Anul acesta, normal. Sperăm. Speranţa moare ultima”.

Amintim că parlamentarii PSD de Constanţa Eduard Martin, Manuela Mitrea, Alexandru Mazăre şi Nicolae Moga au iniţiat, în luna octombrie a anului trecut, un proiect de lege privind trecerea Portului Constanţa în administrarea Consiliului Local Municipal (31%), a CL Năvodari (3%), a CL Agigea (4%), a CL Mangalia (2%), dar şi a Consiliului Judeţean Constanţa (15%).
Ce este curios este că Mazăre lansează un astfel de avertisment după ce PSD Constanţa a avut, în ultima perioadă, de suferit după ce Valentin Răducu Preda a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit DNA, Preda este cercetat pentru „infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii