Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faci reclamaţie în aprilie, se rezolvă în iulie În cât timp soluţionează RADET Constanţa sesizările făcute de abonaţi? (galerie foto+video+document)

ro

23 Jul, 2016 00:00 4483 Marime text
Constănţenii care locuiesc pe bulevardul Mamaia nr. 89, blocul LS 8, scara A şi blocul LS 9, scara B se confruntă de ani de zile cu o problemă ivită la ţevile deţinute de Regia Autonomă a Distribuţiei Energiei Termice Constanţa. Concret, ţevile RADET care trec prin subsolul blocurilor LS 8 şi LS 9 s-au spart în mai multe locuri, iar locatarii, pentru a remedia problema, au prins, pe cheltuiala proprie, în mai multe locuri coliere.
 
„Ţevile care trec prin subsolul blocului sunt ale RADET Constanţa. Acestea merg mai departe la alte blocuri şi ar fi trebuit să fie amplasate în exterior, în canal separat şi nu prin subsolul blocului nostru. Ne rugăm mereu de cei de la RADET să vină să-şi repare ţevile. Noi am pus coliere pe ţevi pentru a evita scurgerile. De trei luni a început să curgă mai tare. Am făcut adresă în luna aprilie şi am primit răspuns că vor remedia problema. Şi abia azi (ieri – n.r.) au venit cu ţevile noi pentru a le înlocui pe cele vechi. În subsol este o saună, nu se poate sta, RADET a tot tărăgănat lucrarea“, a declarat Nicolae Roşioru, preşedintele Asociaţie de Proprietari nr. 811.
 
Acesta ne-a pus la dispoziţie şi sesizarea făcută în luna aprilie către RADET Constanţa. „Reţeaua de apă caldă din subsolul blocului LS9, scara A a RADET este plină de cotiere, iar apa picură prin acei pori de ani buni. Din luna martie 2016 a început să curgă şi mai tare. Am sunat la deranjamente, unde ni s-a spus că vor timite o echipă la faţa locului. Pentru că nu a venit nimeni, preşedintele asociaţie l-a sunat de două ori pe domnul Vasilescu de la punctul termic. Vă rugăm să luaţi măsurile care se impun pentru înlocuirea acestor ţevi, înlăturarea pierderea de apă şi a umezelei de la subsol. Aceeaşi problemă am informat-o de anul trecut pentru subsolul blocului L S 10, scara B, unde a venit o echipă dar nu s-a rezolvat nimic“, se spune în sesizarea trimisă pe data de 7 aprile 2016 către RADET Constanţa.
 
La solicitarea reprezentanţilor asociaţiei ne-am deplasat la faţa locului, pentru a vedea cele semnalate. În timp ce discutam cu preşedintele asociaţiei Nicolae Roşioru, a apărut şi o echipă de muncitori de la RADET Constanţa, pentru a înlocui 19 metri de ţeavă. Adică la patru luni de la sesizarea depusă de Asociaţia de Proprietari nr. 811!
 
L-am contactat pe directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa, pe care l-am întrebat de această situaţie şi de ce durează atât de mult soluţionarea unei probleme sesizate de abonaţi.
 
„Aceste lucrări care sunt anunţate de către asociaţiile de proprietari nu erau prevăzute în planul de revizii şi reparaţii. Şi nu sunt lucrări de avarie unde să se piardă agent termic. Sunt lucrări care prezintă semne că va ceda, în curând, o conductă. Începe să sutureze, să picure apă. Nu este vorba despre o avarie amplă. Echipele care lucrează în această perioadă execută lucrările programate. Am anunţat conducerea asociaţiei că, imediat, ce se disponibilizază o echipă, acesta va fi dirijată către această lucrare. Ceea ce s-a şi întâmplat. Orice consumator plăteşte doar ceea ce trece prin contorul dânsului. Nu au niciun efect asupra costurilor asociaţiei aceste pierderi“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul Liviu Popa. Acesta a mai spus că la blocurile LS 8 şi LS 9 de pe bulvardul Mamaia va fi înlocuit un tronson de 19 metri de ţeavă.
 
În secţiunea Documente puteţi vizualiza şi sesizarea făcută de reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari 811 către RADET Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii