Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIVITATE. Cătălina Ponor are parc auto în curtea casei Ce va face marea gimnastă cu cei 112.000 de euro primiţi pentru Jocurile Olimpice

ro

18 Aug, 2012 01:00 4455 Marime text
01Ponor_CatalinaPonorsinoulsauRenaultMegane.jpgCătălina Ponor a ajuns vineri la Constanţa, în oraşul natal, cu multe emoţii în suflet, cu medalii la piept şi cu două autoturisme primite la gala de premiere a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice.

„Aveam maşina mea, un Peugeot 307, şi cele două autoturisme Renault primite. A trebuit să aducem trei maşini acasă. Una am condus-o eu, una tata şi cealaltă unchiul meu", mărturiseşte Cătălina.

Gimnasta spune că îi place foarte mult cum merge autoturismul, dar că este foarte mulţumită şi de felul în care arată. Nu va vinde niciuna dintre maşini şi le va conduce pe rând. „O să-mi fac acasă parc auto!", glumeşte ea.

Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa au fost recompensate cu câte două autoturisme, întrucât au fost premiate şi individual şi cu echipa.

Va primi 112.000 de euro

Cătălina Ponor va primi şi o sumă importantă de bani, respectiv 112.000 de euro pentru un argint (sol), un bronz (cu echipa) şi un loc 4 (bârnă). Întrebată ce va face cu banii, marea gimnastă a spus că are cu ei „planuri personale". În următoarea perioadă, vrea să se relaxeze şi apoi se gândeşte dacă va continua activitatea competiţională şi va participa la Campionatele Mondiale din 2013. Nu a apucat să facă nicio plajă, dar spune că va recupera, pentru că acum a venit acasă. Ar vrea ca în continuarea activităţii competiţionale să se dedice cu totul antrenării micilor gimnaste. Tot în Constanţa îşi va petrece şi ziua de naştere. Pe 20 august, când va împlini vârsta de 25 de ani, îşi va serba ziua într-un local, cu prietenii.

„Nu am planuri de viitor cu prietenul meu!"

Cu această ocazie, Cătălina Ponor a vrut să clarifice şi relaţia pe care o are cu gimnastul Tommy Ramos, din Puerto Rico. Acesta a participat şi el la Olimpiadă şi a terminat pe locul şase finala la inele. În ţara sa, i se spune „Golden Boy". Deşi toată presa i-a dat ca şi logodiţi, ea spune că nu este vorba de aşa ceva. „Am un prieten şi atât. Nu avem planuri de viitor. Şi acesta este un subiect închis", a spus Cătălina.

Dusă de bunică în sala de gimnastică

Cătălina Ponor a păşit pentru prima oară într-o sală de gimnastică la vârsta de 4 ani. „Aveam patru anişori pe atunci. Bunica m-a adus. Ţin minte că a venit o antrenoare şi mi-a spus că sunt potrivită pentru gimnastică. A doua zi m-a adus şi de-atunci nu m-au mai scos din sală", şi-a amintit Cătălina. Îşi dorea foarte mult să fie ca Nadia Comăneci. Iar în timp performanţele au apărut. Gimnasta a câştigat la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, trei medalii de aur la echipe, bârnă şi sol. Mai are în palmares cinci medalii de aur la Europene, trei medalii de argint la Mondiale, una de bronz şi trei de aur la Olimpiade. În 2007, Cătălina a fost nevoită să renunţe la gimnastică din cauza unor probleme medicale.

Revenirea unei campioane

Multipla campioană din Constanţa a reuşit, la 5 ani de la retragerea din activitatea competiţională, să revină în topul european. Cătălina Ponor a cucerit în luna mai, la Campionatele Europene de la Bruxelles, medalia de aur de la bârnă, secondată fiind de coechipiera sa de numai 15 ani, Larisa Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii