Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Caz şocant în Constanţa. Două fetiţe, rupte în bătaie de asistentul maternal

ro

24 Oct, 2016 00:00 12342 Marime text


În timpul unui control-fulger, angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au descoperit că o fetiţă „plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură“, iar cealaltă „prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“

Se spune că mamă nu este cine te naşte, mamă e cine te creşte! Dar ce se întâmplă atunci când cea care trebuie să crească un copil are sufletul mai negru decât mama naturală? ZIUA de Constanţa prezintă, în exclusivitate, povestea a două fetiţe (Georgiana, de 12 ani, şi Florina, de şase ani) care au fost bătute cu bestialitate de un fost asistent maternal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.    
 
Totul a ieşit la iveală după un control-fulger al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa efectuat la domiciliul asistentului maternal, în localitatea Lumina, pentru a se verifica modalitatea în care sunt îngrijite şi ocrotite minorele Georgiana A., născută la data de 2.11.2004 şi Florina D., născută la data de 28.05.2010, aflate în plasament.
 
Potrivit actelor care se află la dosarul cauzei, ajunsă la faţa locului, echipa de control pur şi simplu s-a îngrozit! Inspectorii au constatat că cele două copile prezentau pe corp leziuni care ar fi putut fi rezultate prin exercitare de agresiuni fizice.
 
Potrivit constatărilor reţinute prin procesul verbal, „minora Georgiana A. prezenta o stare de agitaţie, plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură, iar minora Florina D. prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“.


 
Referitor la aceste urme de violenţă fizică exercitată asupra celor două minore, „asistentul maternal profesionist a afirmat în timpul vizitei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa faptul că, într-un moment necontrolat, a lovit-o peste gură pe minora Georgiana G. şi că i-a mai aplicat şi alte lovituri cu alte ocazii“, se mai arată la dosarul cauzei.
 
Raportat la cele mai sus precizate, pe fir au intrat poliţiştii şi magistraţii, care au constituit dosar de cercetare penală, cercetările finalizându-se prin punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cea în cauză.
 
Femeia a fost cercetată disciplinar, iar prin Dispoziţia nr. (…) 01.2016 s-a dispus suspendarea contractului individual de muncă al acesteia, pe perioada efectuării cercetărilor. Comisia de cercetare disciplinară a propus angajatorului concedierea asistentului maternal pentru motive care ţin de persoana salariatului.
 
Inculpata a fost angajata specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa în funcţia de asistent maternal profesionist, conform Contractului individual de muncă nr. (…) 2013.
 
De la data angajării şi până la data concedierii, aceasta nu a mai fost sancţionată disciplinar. Prin Dispoziţia nr. D 105/(…)2015, inculpata a fost sancţionată disciplinar cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, care se pregăteşte să se pronunţe în prezenta cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Loretta 25 Oct, 2016 20:45 O nemernica! Asta nu trebuie sa fie asistent maternal!
  • Locuitor 24 Oct, 2016 21:03 " Fiare cu chip de om ! " Sigur, asa a patzit acea mama matetnala, cand a fost copil ! Oameni fara iubire de Dzeu si de aproapele, astfel de oameni sunt precum animalele, sa fie duse-- n jungla !