Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Dosar penal în premieră la nivel naţional Prejudiciu de 5.000.000 de euro cu „păcănele“. Iată cine sunt suspecţii! (video)

ro

29 Aug, 2015 00:00 3501 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează şase persoane (trei bărbaţi şi trei femei), din Hârşova, pentru săvârşirea unor infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc. Prin aceste manevre, s-a creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro şi 202.404 lei. Cei şase au vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi reprezintă trei societăţi comerciale din Hârşova. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate din domeniul jocurilor de noroc de tip „slot machine“ / „păcănele“.
 
Cei şase sunt bănuiţi că, la sediul celor trei societăţi comerciale din Hârşova, au copiat, fără acordul titularului, programe de joc de noroc de tip „Hot Spot“ şi „Gaminator“, care aparţin de drept unei companii din Austria, ulterior, programele fiind implementate pe plăci de joc, care erau astfel folosite în sălile de jocuri de noroc.
 
Aparatele au fost comercializate în toată ţara, unde au fost exploatate de diverşi organizatori ai acestei activităţi, o parte fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova în propriile săli, din judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

Aproape 200 de aparate electronice, confiscate

În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat 189 de astfel de aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice de specialitate, concluzionându-se că acestea erau contrafăcute.
 
În cadrul anchetei, oamenii legii au mai constatat că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societăţile din Hârşova cu un preţ de 3.000 de euro. În această manieră, în perioada 2007-2009, administratorul celor trei societăţi a produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de jocuri de noroc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (5.000.000 de euro).
 
De asemenea, administratorul societăţilor comerciale nu a evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 lei, care a fost recuperat în totalitate.

Faţă de cei şase s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.
 
În cauză, poliţiştii au beneficiat de sprijinul IGPR - DGIPI, al Serviciului Român de Informaţii, al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi al Biroului Român de Metrologie Legală.

Cine sunt cei șase?

Cei şase suspecţi sunt Dragoş Buriu, Iulian Dumitru Coman, Raluca Andreea Coman, Daniel Câdu, Georgeta Dimienescu, Elena Ancuţa Condurache, reprezentanţii S.C Bellatrix Production S.R.L, S.C.Bellatrix S.R.L şi S.C Becrux Games S.R.L.
Dintre aceștia, Dragoș Buriu ar fi fost administratorul, două dintre fete ar fi fost contabilele, unul repara sau contrafăcea aparatele, iar altul era un soi de agent de vânzări.
Cele trei firme de care aminteam apar ca fiind radiate, potrivit Registrului Comerțului.
 
Becrux Games SRL de exemplu, este radiată din 5 aprilie 2013.
Bellatrix Production SRL a fost de asemenea radiată în 4 iunie 2014.
Bellatrix SRL, cu sediul prin Bucşani, Dâmboviţa, şi-a întrerupt temporar activitatea, însă perioada de suspendare a activităţii a expirat din 7 iulie 2010 şi a fost radiată în 05.12.2013.
 
Verificând la Registrul Comerţului, am decoperit că numele lui Dragoş Buriu mai apărea şi în alte firme. Multe radiate, iar activate, plimbate de colo colo într-un mod destul de ciudat.
Acrux Production SRL este una dintre societăţile unde îi apare numele. Firma a fost înfiinţată în 2009, la Hârşova, şi radiată în 2010. În acelaşi an 2010, reînfiinţează firma la Bucureşti şi o radiază în 2012, după care societatea reapare la Hârşova, în 2012, în prezent fiind în funcțiune.
Dragoş Buriu mai figurează ca asociat în Atria Invest S.R.L, în funcțiune, B & P Value SRL - radiată din 2005, Heritage Development SRL, în funcţiune, Simply Mobile Phones SRL - dizolvare judiciară, cf art.237 din Legea nr. 31/1990, Becrux Games SRL - radiată, Bellatrix Production SRL - radiată şi Bellatrix SRL - radiată.
Potrivit Registrului Comerţului, Buriu apare ca administrator în Austropor Production SRL - Dragomireşti, jud. Dâmboviţa (radiată), Austropor Production SRL - Hârşova, jud. Constanţa (radiată), Austropor Production SRL - Glina, jud. Ilfov (radiată), în B & P Value SRL - radiată şi în Simply Mobile Phones SRL - dizolvare judiciară. 

Numele lui Daniel Câdu apare în două firme: Almacrux Production SRL, cu sediul în Hârşova, unde figurează ca asociat şi ca administrator, şi Heritage Development SRL, cu sediul în Bucureşti, unde este administrator.

De asemenea, potrivit Registrului Comertului, Dimienescu Georgeta a avut calitatea de asociat în Tudor Dimi SRL - radiată.


UPDATE 1, ORA 11.45

Unul dintre suspecții pe care poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa îl cercetează pentru săvârşirea unor infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc, afaceristul Dragoş Buriu, din Hârşova, a apărut în mai multe reviste de profil, pozând într-un om de succes.

Citește și PREJUDICIU DE 5 MILIOANE DE EURO CU „PĂCĂNELE“
AFACERISTUL DRAGOŞ BURIU POZA ÎNTR-UN OM DE SUCCES​


Ti-a placut articolul?

Comentarii