Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa, pe primul loc la nivel naţional. A emis cele mai multe rechizitorii în 2017

ro

03 Mar, 2018 00:00 2463 Marime text
Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prezentat zilele trecute bilanţul anual de activitate pentru anul 2017. Potrivit datelor oficiale, structurile teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au întocmit 83 de rechizitorii şi 20 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în 2017. Cele mai multe rechizitorii au fost întocmite de procurorii DNA Constanţa.
 
În raportul DNA se arată că la nivelul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în domeniul protecţiei intereselor financiare ale UE, au fost întocmite 25 de rechizitorii şi două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, mai exact, şase de către Secţia de combatere a corupţiei, 18 de către Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi un rechizitoriu de către Serviciul pentru combaterea infracţiunilor săvârşite de militari.
 
Structurile teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au întocmit 83 de rechizitorii şi 20 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, după cum urmează:
- Serviciul Teritorial Alba Iulia, şapte rechizitorii;
- Serviciul Teritorial Bacău, şapte rechizitorii şi un acord de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Braşov, şapte rechizitorii;
- Serviciul Teritorial Cluj, un rechizitoriu şi cinci acorduri de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Constanţa, 14 rechizitorii şi trei acorduri de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Craiova, 12 rechizitorii şi un acord de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Galaţi, opt rechizitorii şi două acorduri de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Iaşi, cinci rechizitorii şi patru acorduri de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Piteşti, şase rechizitorii;
- Serviciul Teritorial Ploieşti, un rechizitoriu;
- Serviciul Teritorial Suceava, şapte rechizitorii şi două acorduri de recunoaştere;
- Serviciul Teritorial Tg. Mureş, trei rechizitorii;
- Serviciul Teritorial Timişoara, patru rechizitorii;
- Serviciul Teritorial Oradea, un rechizitoriu, două acorduri de recunoaştere.
 
De asemenea, în cursul anului 2017, procurorii de la Serviciul Teritorial Constanţa au avut de soluţionat 629 de cauze, din care 233 de cauze au fost înregistrate în anul 2017. Au fost soluţionate 340 de cauze şi au fost emise 39 de acte de sesizare a instanţei, din care 33 rechizitorii privind 84 de inculpaţi şi şase acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind şase inculpaţi.
 
Referitor la calitatea persoanelor trimise în judecată, dintre cei 84 de inculpaţi trimişi în judecată prin rechizitoriu, 44 sunt funcţionari publici; trei - avocaţi; şapte - poliţişti; opt - persoane juridice şi 22 - alte ocupaţii.
 
Trimiterile în judecată au privit săvârşirea a 166 de infracţiuni (168 de infracţiuni în 2016), iar prin prisma obiectului, din cele 33 de rechizitorii, 15 au vizat infracţiuni de corupţie, 14 au avut ca obiect infracţiuni contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, unul a avut ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală, o infracţiune de fals şi două infracţiuni împotriva înfăptuirii justiţiei.
 
Din cele 340 de cauze soluţionate, în 144 de cauze mai vechi de un an de la prima sesizare, iar în 186 de cauze termenul de şase luni de la începerea urmăririi penale.
 
De asemenea, din cele 340 de cauze nesoluţionate, în 222 de cauze mai vechi de un an de la prima sesizare (262 în anul 2016) şi în 186 de cauze mai vechi de şase luni de la începerea urmăririi penale (210 în anul 2016).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii