Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:11 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cu cine nu are voie să ia legătura Director în cadrul RomReal, alături de fiica lui Mugur Isărescu. Nicoleta Ploscaru, cercetată sub control judiciar pentru furt

ro

05 Sep, 2015 00:00 5213 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a Nicoletei Ploscaru, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tulburare de posesie. Din probele administrate până în acest moment, în sarcina inculpatei s-a reţinut că, „la sfârşitul lunii aprilie 2014, inculpata Ploscaru Nicoleta, persoană cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale care administrează Piaţa Balada din municipiul Constanţa, a pătruns, însoţită de angajatele societăţii, în standul aparţinând persoanei vătămate M.M. din Piaţa Balada, şi şi-a însuşit, fără drept, marfa - bunuri nealimentare în valoare de aproximativ 20.000 de lei - ce se găsea în interiorul standului, aparent în contul chiriei pe care persoana vătămată i-o datora în baza contractului de închiriere pentru stand, marfă pe care ulterior a pus-o la dispoziţia unui executor judecătoresc“.

Ajutată de un poliţist


Procurorii spun că Ploscaru ar fi beneficiat de sprijinul lui Nicuşor Bătărigă, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, „care, folosindu-se de un levier, a spart uşa standului, în care a pătruns inculpata însoţită de angajatele sale“, potrivit magistraţilor. „După ce a fost evacuat, în mod nelegal, pe geamul standului a fost lipit un afiş pe care scria «De închiriat». Pe parcursul urmăririi penale, inculpata, uzând de autoritatea sa ce decurgea din calitatea sa de angajator, a încercat să influenţeze martorii, în special propriii angajaţi, pentru a da declaraţii nereale în faţa organelor de anchetă. Faţă de inculpatul Bătărigă Nicuşor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi tulburare de posesie, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
Aseară însă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins propunerea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Nicoleta Ploscaru, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tulburare de posesie, şi a luat faţă de aceasta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Proces cu IPJ Constanţa

Numele Nicoletei Ploscaru nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. Conform portalului instanţelor de judecată, ea apare în trei dosare pe rolul Judecătoriei Constanţa, două dintre ele având ca obiect „încuviinţare executare silită“, iar ea era creditor. Al treilea proces este legat de o contestaţie a unei plângeri contravenţionale emise de IPJ Constanţa. În cauză, la data de 24 iunie, instanţa a dispus emiterea unei adrese către IPJ Constanţa în sensul de a preciza dacă agentul constatator din cadrul Secţiei 2 Poliţie se afla la data de 19.07.2014 în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau era suspendat din funcţie. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 9 septembrie.
 
Nicuşor Bătărigă, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, este fost comadand de grupă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) din IPJ Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere completate la data 3.04.2013, nu are terenuri, case, conduce o Skoda Octavia şi are un credit bancar în valoare de 6.678 de euro, cu scadenţa în 2017. În ceea ce priveşte veniturile salariale, poliţistul a notat că primea un venit anual de 36.000 de lei.

Cine este Nicoleta Ploscaru?

Nicoleta Ploscaru a cochetat mult timp cu politica autohtonă. S-a înscris, în 2012, în PPDD, pentru a putea candida pentru funcţia de deputat pe Colegiul 10. Până prin 2010, numele Nicoletei Ploscaru nu spunea foarte multe şi nici nu era o figură foarte cunoscută, deşi era preşedintele Asociaţiei Comunitatea Macedoneană din România. Asta până când a intrat în PDL, făcând parte din echipa Partidului Democrat Liberal de la municipiu la momentul în care preşedinte era Dănuţ Moisoiu. Pentru o perioadă, ea a activat şi în cadrul PNŢCD Constanţa, de unde a fost exclusă în anul 2005.

Afaceri

Lăsând mediul politic la o parte, Nicoleta Ploscaru este activă şi în mediul de afaceri. În afară de firmele Eurowest Consulting SRL şi NCN Parteners SRL, unde era asociată şi pe vremea când activa în politică, astăzi, Nicoleta Ploscaru este asociat şi administrator al Alfa Blue Wind SRL, firmă înfiinţată în anul 2011. De altfel, aceasta a preluat în acelaşi an firma de la Elena Cuşa, care i-a cedat atât părţile sociale, cât şi funcţia de administrator. Firma funcţionează în prezent pe aleea Garofiţei nr. 20, acolo unde este sediul Pieţei Balada. Nicoleta Ploscaru a fost asociată cu Kay Tonnes Thorkildsen - cu care are o relaţie de peste zece ani, după cum chiar ea declară de câte ori are ocazia, - în SC Revital Clinic SRL din Bucureşti, firmă radiată în prezent, administrată de omul de afaceri norvegian.

Nu în ultimul rând, Nicoleta Ploscaru este director comercial şi pentru dezvoltare în cadrul firmei norvegiene RomReal, după cum se arată pe site-ul firmei. CEO şi director executiv al companiei este nimeni altul decât norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen. Mai interesant chiar, Ileana Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, este membru al consiliul director al RomReal şi director independent, după cum se precizează pe site-ul companiei. RomReal este o firmă din insulele Bermude, având capital norvegiano-britanic. Compania avea planuri de a dezvolta proiecte imobiliare în România prin intermediul firmei Westhouse. Westhouse-ul autohton a finalizat însă un singur proiect de locuinţe în Constanţa, vândut complet. În primăvara acestui an însă, Westhouse Group SRL vestea reluarea unui mare proiect imobiliar început în urmă cu mai mulţi ani: Ovidiu Lakeside Residence.

Citeşte şi

Partenerul de business al lui Strutinsky: Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (galerie foto + documente) 

Norvegianul Kay Thorkildsen, pe care am încercat, fără succes, să îl contactăm pentru un punct de vedere cu privire la propunerea de reţinere faţă de Nicoleta Ploscaru, director al Westhouse, este cunoscut la nivel local mai mult prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean, Sorin Gabriel Strutinsky, cu care a fost implicat în afaceri care astăzi sunt trase pe linie moartă însă. Este vorba despre societatea North Bridge Energies, pe care Thorkildsen şi Strutinsky o împart cu persoana juridică din Bermude, North Bridge Group Ltd. Prin hotărârea nr. 1 din 29 noiembrie 2010, Marius Lungu, asociat în North Bridge Energies, a decis să cesioneze o cotă a părţilor sociale pe care le deţinea către restul de asociaţi. În urma modificării, SC North Bridge Energies SRL a fost împărţită astfel: North Bridge Group Ltd - 31,67%, Kay Tonnes Thorkildsen - 31,66%, Maris-Armand Lungu - 5% şi Gabriel Sorin Strutinsky - 31,67%. Mai mult, se spune despre Nicoleta Ploscaru că ar fi chiar fina lui Sorin Strutinsky.

Kay Thorkildsen a intrat în atenţia opiniei publice în urmă cu mai mulţi ani, după ce a achiziţionat un teren în suprafaţă de 22.500 mp, intravilan, pe bulevardul Aurel Vlaicu, cu doar 47 de miliarde de lei vechi.

În ceea ce priveşte o altă firmă, SC Hars SRL Constanţa, cu sediul social în localitatea Năvodari, Camping Pescăresc Popas 3 Mamaia, aceasta a intrat în vizorul legii din alte motive. Asociat persoană juridică este, potrivit Registrului Comerţului, SC Westhouse Invest SRL, iar administrator este cetăţeanul norvegian. SC Hars SRL are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară“. Este vorba despre dosarul în care este cercetat Tudorel Calapod, fostul primar de la Năvodari. Potrivit procurorilor DNA, „în calitate de primar al oraşului Năvodari, în perioada 12.01.2006 - 25.10.2006, inculpatul Calapod Tudorel, cu sprijinul inculpatei Gulelis şi al inculpatului Surdu, a stabilit, cu intenţie, o valoare diminuată faţă de valoarea reală, de doar 11,45 de euro/mp fără TVA, în cadrul contractului de vânzare-cumpărare din data de 25.10.2006 a suprafeţei de 29.962,17 mp aparţinând domeniului privat al oraşului Năvodari încheiat cu SC Hars SRL Constanţa (teren situat pe malul mării, în zona Mamaia Nord - Camping Pescăresc)“. Şi asta „în condiţiile în care valoarea de piaţă a terenului concesionat, stabilită prin expertiza dispusă în cauză, era de 17,21 de euro/mp fără TVA la data de 3.07.2006 (data întocmirii procesului-verbal de negociere de către comisia de licitaţie pentru vânzarea terenului către SC Hars SRL). În acest fel, a rezultat un prejudiciu adus Consiliului Local Năvodari de 5,76 de euro/mp fără TVA și total de 172.582,1 euro fără TVA, în scopul obţinerii, în favoarea SC Hars SRL Constanţa, a aceleiaşi sume de bani necuvenite“, se arată într-un comunicat DNA.

Citeşte şi

Westhouse, Kay Tonnes şi Strutinsky: Fostul primar din Năvodari şi fostul şef de la Cadastru, deferiţi justiţiei (document)

Trimitere în judecată Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari (document) 

Bloc la Piaţa Balada

De altfel, Kay Thorkildsen controlează şi societatea Concorde Grup, firmă care,anul acesta, a început demersurile pentru construirea a două blocuri, cu două, respectiv şase etaje, chiar în parcarea Pieţei Balada, despre care se face vorbire în comunicatul procurorilor. Cât despre Concorde Grup SRL, aceasta a luat fiinţă în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Garofiţei, Piaţa Agroalimentară Balada nr. 20. Dovada sediului social e făcută de contractul de concesiune şi de anexele la acesta, după caz, nr. 58516 din data de 29.04.2002, contract care va expira pe 29.04.2051.

Firma are un capital social subscris de 2.220.200 de lei, integral vărsat, compus din 222.020 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. La data demarării consultării Planului Urbanistic de Detaliu, asociaţi în cadrul societăţii erau: Westhouse Group SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, care deţinea 222.019 părţi sociale (99,01% din capitalul social), şi RomReal Ltd, cu sediul social în Insulele Bermude, Hamilton HM 12, Canon's Court, care deţinea o parte socială (0,99% din capitalul social). Administratorul societăţii era Kay Tonnes Thorkildsen, născut în 1939, în Stavanger, Norvegia. Societatea se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

UPDATE:

Obligații ale Nicoletei Ploscaru, după ieșirea din arest? Iată cu cine nu are voie să ia legătura!

Instanţa a stabilit obligaţiile pe care Nicoleta Ploscaru pe are după eliberarea din arest. Potrivit soluţiei pe scurt:
"Încheiere 04.09.2015
În baza art. 227 alin. 1 C.p.p. respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, de arestare preventivă a inculpatei PLOSCARU NICOLETA (...) şi dispune punerea în libertate a inculpatei reţinute, la expirarea duratei reţinerii. În baza art. 227 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 215 C.proc.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata PLOSCARU NICOLETA, pe o perioada de 60 de zile, începând cu dată de 04.09.2015 până la dată de 02.11.2015, inclusiv.
În baza art. 215 alin. 1 şi 2 C.proc.pen., impune inculpatei PLOSCARU NICOLETA, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de camera preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsură sau în faţă căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, organ desemnat cu supravegherea să, conform programului de supraveghere întocmit de acest organ sau ori de câte ori este chemată; d) să nu se apropie de persoană vătămată Movilă Maria sau de membrii de familie ai acesteia, de coinculpatul Batariga Nicuşor şi de martorii Rusu Viorel, Giurgiu Constantin, Giurgiu Marcel, Popescu Spiru, Busuioceanu Petrus, Boboc Andreea, Guraliuc Vasilică şi Şohan Vasilică şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatei PLOSCARU NICOLETA că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsură controlului judiciar se poate înlocui cu măsură arestului la domiciliu sau măsură arestării preventive.
În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.09.2015, ora 15,57. Judecător de drepturi şi libertăţi. Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP) 577/2015 04.09.2015".
Practic, dacă Nicoleta Ploscaru încalcă aceste obligaţii, ea poate fi arestată

 

Citeşte şi

Partener de afaceri al lui Strutinsky: 
Firma lui Kay Tonnes Thorkildsen va ridica două blocuri în zona Pieţei Balada (document + galerie foto) 


Partenerul de business al lui Strutinsky
Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Abramovici D. 21 Oct, 2015 18:53 Nicoleta a incercat acum sa fure toti banii din contul lui Kay Thordkilsen. Politia????