Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din doi, unul ajunge pe funcţie Cine sunt candidaţii pentru rectoratul UMC

ro

02 Mar, 2012 00:00 6112 Marime text
UMC-sediuUniversitateaMaritimaConstanta02.jpgPe 7 martie se vor desfăşura alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Maritime din Constanţa. La fotoliul de rector al UMC aspiră doi candidaţi: conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur şi conf. univ. dr. ing. Gelu Bătrînca. Până în prezent, rectorul UMC a fost prof. univ. dr. ing. Cornel Panait

DESCHIDEREUMC-ciucurvioleta.UMC.jpgConf. univ. dr. ing. Violeta-Vali Ciucur s-a născut pe 29 decembrie 1965 la Brăila. În anul 1984 a absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu" din Brăila, iar în anul 1989 Facultatea de Energetică şi Electrotehnică a Universităţii Politehnice din Bucureşti. Ulterior a absolvit şi studiile de doctorat în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Printre articolele şi cărţile scrise de Violeta-Vali Ciucur amintim „Reglarea turaţiei motorului termic", „Materiale electrotehnice - note de curs pentru studenţi", „Maşini electrice - note de curs pentru studenţi", „Probleme de câmp electromagnetic", „Teste de electrotehnică, automatică şi instalaţii". În prezent, Violeta-Vali Ciucur deţine funcţia de secretar ştiinţific al Senatului UMC.

DESCHIDEREUMC-batrancaUMC.jpgNăscut pe 18 ianuarie 1969, Ghiorghe Bătrînca a absolvit în anul 1992 Institutul de Marină Civilă din Constanţa. În anul 1995 a absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universităţii Ovidius. În anul 2003 a devenit doctor în Cibernetică şi Statistică Economică la Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică. În 2004 a urmat studii post doctorale la Universitatea Maritimă Constanţa, obţinând astfel titlul de conferenţiar universitar. Şi-a început cariera didactică în anul 1992, când a devenit preparator universitar la UMC. În perioada 1995 - 1998 este asistent universitar la UMC, în anii 1998 - 2004 devine şef de lucrări la aceeaşi instituţie de învăţământ. Din 2004 până în 2008 a fost conferenţiar universitar la UMC. Din anul 2008 şi până în prezent este decanul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul UMC. Ghiorghe Bătrînca a publicat o serie de articole şi cărţi, printre care amintim: „Formare şi dezvoltare - material didactic", „Managementul resurselor umane din învăţământul universitar de marină", „Utilizarea simulatoarelor navale în procesul de instruire", „Perspective privind evoluţia traficului de mărfuri în portul Constanţa în perioada 2006 - 2010", „Comerţ maritim internaţional", „Management financiar în transportul maritim", „Marketing şi management naval", „Consideraţii privind fundamentarea deciziilor în transportul maritim". Ghiorghe Bătrînca a desfăşurat şi coordonat şi o serie de proiecte: RoNoMar - Romanian Norwegian Maritime Project, finanţat printr-un grant de la Guvernul norvegian (2009-2011), ESaTDOR, European Seas and Territorial Development Opportunities and Risks - Membru 2009 - 2012, SIMUR - Sistem Informatic pentru Managementul Universităţilor din România (Informatics System for Management of Romanian Universities, 2011), MARCON - Dezvoltarea şi implementarea unui sistem calitativ de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice din învăţământul superior de marină şi furnizarea de programe de perfecţionare în conformitate cu cerinţele industriei maritime (2009 - 2011), OPTIMPORT - Modelarea şi optimizarea infrastructurii navigabile în Portul Constanţa şi Constanţa Sud-Agigea pentru creşterea siguranţei navigaţiei şi eficientizarea manevrelor navelor de mare tonaj (2006 - 2007), UNI-C - Strategii, sisteme, metode şi instrumente pentru managementul cunoaşterii în universităţi (2006 - 2008).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • el 02 Mar, 2012 23:16 Hai P.N.L. succes dl.BATRINCA!!!