Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cugetările unui fost pedelist care a ajuns la PNL Manafu-„M-am pripit cu plecarea la PNL. Mă gândesc la o retragere din viaţa publică"

ro

14 May, 2012 01:33 3913 Marime text
cap_1.jpg „La Oil Terminal şi la Aeroportul «Mihail Kogălniceanu» am ajuns împotriva voinţei conducerii PDL"

Ionel Manafu, până mai ieri unul dintre cei mai vechi membri PD din Constanţa, simte nevoia să răspundă unor întrebări care se nasc firesc în urma gestului său de a părăsi partidul cu care s-a identificat vreme de 20 de ani în favoarea PNL, unde ştie sigur că nu l-a prins pe Dumnezeu de picior şi, la fel ca toţi ceilalţi directori de instituţii şi companii, se aşteaptă la o execuţie în direct, aşa cum se poartă de fiecare dată când se schimbă puterea.

„Pot să admit că am greşit, dar m-am simţit desconsiderat"

La o săptămână de când şi-a anunţat plecarea din PDL şi înregimentarea în rândurile liberalilor, directorul Aeroportului „Mihail Kogălniceanu", Ionel Manafu, spune că poate să admită că a făcut o greşeală transformându-se peste noapte în liberal. „Probabil că era mai bine să rămân independent. Poate că este momentul să fiu întrebat şi să răspund unor întrebări. Sunt puţini cei care judecă în termeni negativi plecarea mea şi sunt mai mulţi cei care mă susţin. Am răspuns tuturor telefoanelor, cel mai prost m-am simţit că cei pe care practic i-am crescut, candidaţii din judeţ, m-au întrebat ce vor face acum. Am primit şi mesaje care-mi cereau să mă întorc. Dar unde s-o fac? Într-un partid în care eu nu mai existam de doi ani de zile, unde am fost desconsiderat, unde unul cu aceleaşi rezultate electorale ca mine, poate chiar mai slabe, era considerat mai cu moţ? Voi răspunde cândva tuturor acestor întrebări. Spun doar atât: de ce mai este încă Manafu în proces cu Apele Române? De ce Manafu a fost şomer timp de doi ani, până să merg la Oil, atenţie!, nu datorită PDL, cum nici la aeroport nu am ajuns graţie culorii politice. Ştiaţi că înainte de numirea la aeroport am fost chemat la Bucureşti de Banias (n.r. Mircea, fost preşedinte interimar al PDL Constanţa), care era împreună cu un deputat, nici nu contează numele, şi avea în mână numirea pentru directorul aeroportului? În niciun caz pe hârtia aceea nu scria Manafu. Cine susţine că am fost ajutat de partid face o mare greşeală!", s-a confesat fostul vicepreşedinte al PDL.

„Probabil că nu mă mai apucă sfârşitul verii la AMK"

Manafu_-_Ionel_Manafu_09.jpg

Mulţi liberali nu au văzut cu ochi buni această mutare din pix a directorului de la aeroport către sediul lui de pe bulevardul Ferdinand şi au spus răspicat că în postul de director nu va rămâne un traseist politic. Întrebat despre mazilirea liberalului Manafu de către formaţiunea care l-a adoptat, acesta spune că este foarte conştient că este moment nu este foarte departe, însă vrea să-şi ducă mai departe proiectul implementat cu fonduri europene pentru care s-a bătut cu toată lumea, de la prefect la ministrul Transporturilor. „Pe 4 aprilie s-a semnat proiectul privind modernizarea Aeroportului «Mihail Kogălniceanu» din Constanţa. Proiectul are ca obiectiv general reabilitarea platformelor de staţionare a aeronavelor şi a bretelelor de acces la pista de aterizare - decolare din incinta Aeroportului „Mihail Kogălniceanu" şi prevede lucrări de reabilitare pentru platforma de aeronave medii şi pentru platforma de aeronave grele, refacerea sistemului de iluminat balizaj, a reţelei de canalizare pluvială, a marcajelor şi inscripţionărilor aferente structurii rutiere aeroportuare", povesteşte Manafu. Proiectul, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, din care aproximativ 18 milioane de euro contribuţie europeană, urmează să fie finalizat în martie 2014, an care cel mai probabil nu-l va mai prinde pe „eroul nostru" manager al aeroportului. „Probabil că nu mă mai apucă sfârşitul verii la AMK, nu mă îndoiesc că toate posturile sunt vizate de noua putere. Eu personal mă gândesc la o retragere din viaţa publică în următoarele luni. Am ajuns într-un moment în care nu-mi mai pasă cum ies din politică, sunt scârbit şi nimeni nu-mi cunoaşte nemulţumirile şi frustrările mai bine decât mine", a mai spus fostul pedelist. Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • de la Kogalniceanu 17 May, 2012 21:58 Ai gresit, e vorba de asa zisul PNL-ist PASCU,da cu state vechi,care ii indruma pe oameni sa voteze cu PSD, nu cu PNL, oricum e un om fara caracter,tot lichea cum bine ai zis.Eu sunt inca nehotarit,dar pe Muri, NU il mai votez!!!!!
  • pentru PNL-istul Cobuz 14 May, 2012 14:56 Asa cum e Nota la PP,asa esti si tu la PNL.De fapt, sunteti acolo unde va este VOUA bine...nu unde aveti state vechi cum spui tu.Pacat ca nu gandesc ca tine si cei de la PSD-cu state vechi- li s-a impus Muresan de la PDL-acum 8 ani- asa au facut!!Bravo lor...rusine codasilor. Mult succes stimata doamna ANCA BELU si felicitari ca ati scapat partidul de lichele!Am sa va votez cu inima impacata desi nu am ,,state vechi,, la nici un partid.
  • Pinochio 14 May, 2012 08:22 pai cine a semnat ordinul tau de numire in functie. Din cauza acestor minciuni si comportamente nu mai primesti nimic pe niciunde
  • PNL-ist 14 May, 2012 08:20 ne-am facut de ... in prag de alegeri - am primit in partid nume ca : MANAFU sau BELU ANCA. Eu sunt PNL-ist cu state vechi insa, cu siguranta am sa votez impotriva partidului la primaria Kogalniceanu.
  • Un gabor 14 May, 2012 01:22 Era Mai bine daca erai "Caine" Pana la moarte....