Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisia lui Băluţ intră în vigoare pe 31 august Valeriu Ionescu, noul director general al Portului Constanţa. Ce avere şi ce interese are (document)

ro

24 Aug, 2013 00:00 5916 Marime text
Consiliul de Administraţiei al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) a discutat, în şedinţa de ieri, cererea de renunţare la contractul de mandat a directorului general al Portului, Lucian Băluţ. Demisia lui Băluţ a fost acceptată şi va intra în vigoare începând cu data de 31 august. Tot în şedinţa de ieri a CA-ului a fost propus un nou director general interimar de la 1 septembrie, în persoana lui Valeriu Ionescu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa.

Valeriu Ionescu a absolvit, în 1970, Liceul Gheorghe Lazăr din Bucureşti. În 1976, a terminat Universitatea Politehnică Bucureşti, iar ulterior a urmat mai multe cursuri postuniversitare.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere (depusă pe 31 mai 2013), disponibile pe site-ul CNAPMC, Valeriu Ionescu nu deţine niciun teren. El are, în schimb, două apartamente în Bucureşti, unul dobândit prin moştenire, unul, prin cumpărare. Valeriu Ionescu nu are, aşa cum reiese din declaraţie, niciun autoturism şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Directorul interimar al CNAPMC nu are nici conturi şi nici depozite bancare. Are, în schimb, părţi sociale la Valeriu Ionescu şi Asociaţii SRL şi la Focus Management Consultanţă şi Servicii SRL.
Conform declaraţiei de avere, Ionescu nu are datorii.
Ca director al firmei Valeriu Ionescu şi Asociaţii SRL, noul director general interimar al CNAPMC a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 10.584 (moneda nu e menţionată). În calitate de administrator al SC Impact Developer & Contractor SA, Valeriu Ionescu a realizat un venit de 37.019, iar ca administrator al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Gara Maritimă Constanţa, un venit de 96 (moneda nu e specificată nici aici, dar este vorba, cel mai probabil, de lei).
Interesant, aşa cum reiese din declaraţia sa de avere, Valeriu Ionescu a realizat venituri şi din investiţii. Este vorba despre tranzacţii la Bursa de Valori Bureşti, în valoare de 47.837,76.

Interese

Din declaraţia de interese, depusă tot pe 31 mai 2013, reiese că Valeriu Ionescu este administrator-director la Valeriu Ionescu şi Asociaţii SRL şi asociat la Focus Management Consultanţă şi Servicii SRL. Este, de asemenea, vicepreşedinte la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Gara Maritimă, Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii