Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţii din America Nicuşor Constantinescu - „România se vede aici ca o închisoare, un loc de ură, de arestări, de cătuşe“ (video)

ro

26 Sep, 2014 00:00 5964 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), este ferm convins că este victima unor abuzuri săvârşite de unii judecători, care au fost presaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Declaraţia a fost făcut într-un interviu exclusiv acordat postului România TV, unde Nicuşor Constantinescu a vorbit şi despre starea sa de sănătate, dar şi de posibila sa întoarcere în România. Interesant de remarcat este că interviul a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde Constantinescu se află din luna aprilie, din cauza unor probleme medicale. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este dat în urmărire, iar Ministerul Justiţiei a cerut Tribunalului Constanţa extrădarea sa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 octombrie.

„Voiam să arătăm românilor care este adevărul despre starea mea de sănătate în acest moment. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare sunt nişte abuzuri. Legaţi-mă! Arestaţi-mă! Dar pentru ce? În niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală“, a declarat Nicuşor Constantinescu în timpul interviului acordat postului România TV. Conform sursei mai sus citate, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este convins că este victima unor „abuzuri făcute de unii judecători, care au fost presaţi de procurorii DNA“ şi se consideră o victimă a „poliţiei politice“. „Fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa a explicat că are în continuare mari probleme de sănătate după operaţia de cancer la prostată, deşi «poliţia politică (...)» a sugerat că nu ar fi într-o stare chiar atât de gravă: «Nici 50% nu pot să controlez urinatul. Cum adică cu cancer de prostată, unui cetăţean al lumii, român, european, i se contestă dreptul de a avea o viaţă, de a se vindeca, spunându-se de către procurorii DNA (...) că nu am avut niciun cancer de prostată?»“, conform România TV.

Nicuşor Daniel Constantinescu susţine că a venit în SUA cu permisiunea DNA şi a instanţelor din România şi că dosarele în care a fost trimis în judecată sunt nişte „făcături“.

Proces împotriva medicilor

„Al doilea dren mi l-au pus pe 18 iulie, primul a fost pus în aprilie şi nu am reuşit încă să elimin infecţia. Infecţia pe care o am este o complicaţie, un efect secundar al a operaţiei de prostată, şi s-a întâmplat la Hopkins, cea mai mare unitate de medicină robotică din Statele Unite şi printre cele mai mari din lume. Nu a fost nici intenţia mea, probabil nu a fost nici intenţia medicilor de acolo. De aceea am şi deschis un proces împotriva lor, pentru că nu pot face radioterapia în continuare. Din cauza acestor infecţii şi a acestor complicaţii. În niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare preventivă sunt, în opinia mea, alte abuzuri făcute de unii judecători, care au fost şantajaţi, care au fost presaţi de procurorii DNA (...) România se vede aici ca o închisoare, un loc de ură, de arestări, de cătuşe şi de urmăriri unii pe alţii, inclusiv cu ofiţeri acoperiţi şi descoperiţi, mascaţi în jurnalişti sau în alte instituţii ale statului, şi eu sunt aici doar pentru a mă trata de cancer“, a mai spus, în timpul interviului, Nicuşor Constantinescu. „Fostul şef al CJ Constanţa a precizat că, în opinia lui, problemele cu legea i se trag de la apropierea de Radu Mazăre şi de la faptul că «de când suntem noi, el (n.r. Traian Băsescu) nu a câştigat niciodată nimic: nici Primăria municipiului, nici Consiliul Judeţean Constanţa, nici primăriile din judeţ»“, potrivit România TV.

Autorităţile judiciare, zero în fata autorităţilor medicale

Medicul care se ocupă de Constantinescu a explicat, pentru România TV, că autorităţile judiciare americane în fata autorităţilor medicale americane sunt zero. „Când eu spun că nu pot să îl transport, că vă pun în responsabilitatea voastră... Dacă se întâmplă ceva cu el, e malpraxisul meu, daca se întâmplă ceva cu el din cauza voastră, atunci vă dă în judecata pentru 200 de milioane de dolari.“

La ce este dispus să renunţe şeful suspendat al CJC

„Eu sunt decis, dacă rezolv această infecţie, să renunţ pe semnătura mea proprie la dreptul de a continua tratamentul radioterapeutic, cu bombardament nuclear, împotriva celulelor canceroase. Sunt dispus să îmi asum acest risc eu, că domnii doctori nu vor să îmi dea semnătură, să mă urc în avion şi să spun celor care spun că nu am cancer şi că nu sunt bolnav: «Legaţi-mă, arestaţi-mă, haideţi la proces“, a conchis Nicuşor Constantinescu.

Video
: http://www.romaniatv.net/nicusor-constantinescu-am-venit-in-sua-cu-permisiunea-dna-mandatele-de-arestare-sunt-niste-abuzuri_172654.html#ixzz3EMN8ujWW

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • valerica predescu 26 Sep, 2014 19:20 Auzi ba, Niculae...mai dute-n "dragostea mea"! O dai de garduri. Ai "bagat" zeci de milioane in spitalul din Constanta si tu te tratezi in America...pe baini "bagati" in acest spital! RUSINICA!!!
  • ilie 26 Sep, 2014 13:09 Ba, romanii n-au bani sa-si ia aspirine si tu te tratezi prin USA la cele mai tari clinici... si mai ai tupeu sa te filmezi cu un furtunas
  • coloana cincea 26 Sep, 2014 11:29 O vezi tu ca pe o inchisoare,te cred,eu nu!