Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Radu - „Am să-i dau o veste proastă lui Iorguş” Vorbe grele despre falimentul municipiului Mangalia

ro

10 Jun, 2013 00:00 2632 Marime text
Fostul deputat Zanfir Iorguş susţine că „Primăria Mangalia este în pragul falimentului” şi critică actuala administraţie locală condusă de independentul Cristian Radu pentru că nu ar fi derulat, într-un an de mandat, niciun proiect important. Actualul edil şef îi răspunde dur fostului primar al Mangaliei şi declară că datoriile municipalităţii ar data încă din timpul ultimului mandat al lui Iorguş.

Fostul deputat al Colegiului 5 şi, de asemenea, fost primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, a făcut, ieri, o serie de declaraţii referitoare la actuala administraţie locală din Mangalia, condusă de independentul Cristian Radu. Democrat liberalul susţine că „Primăria Mangalia este în pragul falimentului”, având, în prezent, „peste 250 miliarde lei datorii”, precum şi un proaspăt împrumut contractat, în valoare de aproximativ 200 de miliarde de lei. „În ultimul an, administraţia condusă de Radu Cristian a mărit excesiv fiscalitatea în oraş, a mărit excesiv taxele şi impozitele locale, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, a împovărat agenţii economici cu taxe noi”, a ţinut să menţioneze Iorguş.
În acelaşi context, fostul parlamentar PDL a precizat că, pentru prima dată după câteva zeci ani, de 1 Mai, în Mangalia au fost doar în jur de 30 de familii. „În staţiunile din sudul litoralului nici picior de turist nu este”, a subliniat Zanfir Iorguş.
Nu mai puţin important, fostul primar al municipiului Mangalia a declarat că „în ultimul an nu s-a derulat niciun proiect important” în localitate.

„Am venit la muncă în primărie, nu la şpriţuri”

Contactat telefonic pentru a comenta declaraţiile făcute ieri de Zanfir Iorguş, primarul Cristian Radu a menţionat, încă de la început, că nu intenţionează să polemizeze „cu un personaj care, în doar un an, a pierdut de două ori în faţa electoratului (n.r. - alegerile locale şi pe cele parlamentare)”. Şeful administraţiei locale din Mangalia a declarat, însă, că „din respect pentru cetăţenii din Mangalia” trebuie să spună că „afirmaţiile lui Iorguş nu au legătură cu realitatea, datoriile primăriei datând încă din vremea mandatului lui Iorguş”. „Stau şi mă întreb cine a condus primăria atâtea mandate?!? În timpul mandatului lui Iorguş au fost încheiate cele mai multe contracte păguboase pentru populaţie. Spre exemplu, în 2007, cel care acum este comentator de pe margine a încheiat un contract pentru schimbarea stâlpilor de iluminat din oraş, contract pentru care plătim lunar, până în 2014, 120.000 de lei”, a explicat Cristian Radu. „Tot în 2007, licitaţia pentru atribuirea traseelor pentru minicare a fost contestată în instanţă de trei firme care au câştigat definitiv şi irevocabil, fapt pentru care trebuie să plătim către acestea 670.000 de euro”, a completat Radu. Acesta din urmă a menţionat şi că, în timpul mandatului lui Iorguş, primăria a încheiat contracte de asociere de pe urma cărora nu a încasat niciun leu.
În contextul acestei divergenţe de opinie între el şi fostul edil şef, Cristian Radu a declarat: „Am venit la muncă în primărie, nu la şpriţuri. N-ar trebui să îl mai ascultăm pe fostul primar, cred că pierdem timpul”.

„Campania electorală a trecut”

În ceea ce priveşte numărul turiştilor prezenţi, de 1 Mai, în Mangalia, Radu a explicat că nu înţelege cum a numărat Zanfir Iorguş cele 30 de familii, „de vreme ce, la Înviere, au fost peste 10.000 de oameni”.
Cât despre proiecte, primarul municipiului Mangalia a anunţat că peste două luni va fi gata Clubul Nautic, un proiect cu finanţare 100% europeană. „Proiectul zăcea prăfuit prin sertare, dar l-am deblocat”, a afirmat edilul şef.
Totodată, Radu a amintit aici şi deblocarea proiectului „Callatis, istorie la malul mării”, iniţiativă demarată în 2007 dar care, susţine el, fusese de asemenea blocat. Valoarea acestui proiect se ridică la 3.200.000 de euro.
În opinia lui Cristian Radu, în pofida datoriilor municipalităţii, situaţia este departe de a fi disperată. „Am să-i dau o veste proastă lui Iorguş: ne vom reveni: Ştiu că nu-şi doreşte. Dar campania electorală a trecut. Asta îi transmit”, a conchis actualul primar al Mangaliei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii