Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Regulamentul privind accesul auto trebuie modificat. E nevoie de un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei

ro

06 Nov, 2021 00:00 2920 Marime text
⦁ Locuitorii din zona istorică se întâlnesc mâine în Piața Ovidiu să discute pe tema regulamentului de acces în peninsulă, care întră în vigoare din 15 noiembrie
⦁ La întâlnire au fost invitați să participe și consilierii locali din toate partidele, dar și reprezentanți ai primăriei Constanța, potrivit organizatorilor evenimentului
⦁ Scopul întâlnirii este de a găsi soluții la această situație în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie și de a relansa dezbaterea publică
⦁ Autoritățile refuză să participe la întâlnire
⦁ City-managerul, Felicia Ovanesian le transmite locuitorilor din Peninsulă că în opinia sa, „procentul celor nemulțumiți reprezintă nici 1% din cei implicați în reorganizarea accesului în zonă, iar o lege, orice formă ar îmbrăca aceasta nu poate mulțumi pe toată lumea"
⦁ Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, atacat în instanță


Locuitorii din zona istorică se întâlnesc mâine în Piața Ovidiu să discute pe tema regulamentului de acces în peninsulă, care întră în vigoare din 15 noiembrie.

La întâlnire au fost invitați să participe și consilierii locali din toate partidele, dar și reprezentanți ai primăriei Constanța, potrivit organizatorilor evenimentului.

„Actualul regulament a fost adoptat fără să fie luate în considerare opiniile și sugestiile locuitorilor sau ale celor care au activități în peninsulă, ceea ce a condus la un regulament incomplet care, aplicat, va crea probleme fără alternative sau cu costuri prea mari, mai ales asupra locuitorilor", susțin peninsularii.

Scopul întâlnirii este de a găsi soluții la această situație în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie și de a relansa dezbaterea publică cu sprijinul consilierilor locali și a primăriei pentru un regulament mai echitabil care să nu fie mereu blocat în instanță și care să fie rezultatul unei colaborări între toate părțile implicate și să producă rezultatul dorit de toți - să fie un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei.



Autoritățile refuză să participe la întâlnire

Administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a transmis organizatorilor întâlnirii că orice regulamentul adoptat este, fără îndoială perfectibil, însă este nevoie de cel puțin 6 luni pentru „a ne da seama de neajunsurile unui astfel de documente. Este dificil de anticipat asupra efectelor înainte de punerea în aplicare a Regulamentului".

Mai mult, city-managerul le transmite locuitorilor din Peninsulă că în opinia sa, „procentul celor nemulțumiți reprezintă nici 1% din cei implicați în reorganizarea accesului în zonă, iar o lege, orice formă ar îmbrăca aceasta nu poate mulțumi pe toată lumea".

Dacă executivul nu se sinchisește să dea curs discuțiilor, se pare că la întâlnirea peninsularilor vor participa doi consilieri locali municipali.

Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, atacat în instanță!

Procesul se va judeca în regim de urgență și primul termen se va desfășura la data de 12   noiembrie 2021, de la ora 12.00.
Dosarul a fost înregistrat sub numărul  7946/118/2021 și vizează suspendarea  Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 294 din 31.08.2021.

Reclamanți în dosarul de la instanță sunt companiile Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și, respectiv, Viperoom Pub SRL, reprezentate în instanță de avocatul Mirela Doicescu.

Au cerut suspendarea regulamentului sunt localurile Manara, Le Premier și Green Pub, ce își desfășoară activitatea în zona peninsulară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se cere suspendarea Noului Regulament de acces în Peninsula Constanța! Cine și când judecă dosarul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii