Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine – vernisaj virtual în pandemie Din dor de profesori și colegi, eleva Maria Gabriela Sandu și-a pictat trăirile

ro

13 May, 2020 00:00 3575 Marime text

Are doar 14 ani, este în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” din Constanța și pentru că a dorit să-și exprime stările pe care le-a traversat în aceste două luni de când nu a mai mers la școală, Maria Gabriela Sandu a pictat 21 de lucrări format A4.
Și-a pictat stările induse de dorul de colegi și profesori, a inventat chiar un personaj principal, pe nume Deva Eme. „Pictura este un «dar divin», cu care Dumnezeu m-a  înzestrat încă de la naștere. Compozițiile mele sunt realizate datorită «inspirației divine» și personajul principal este «Deva Eme» care mă reprezintă în toate stările mele sufletești”, mărturisește tânăra artistă.
De asemenea, Maria Gabriela Sandu este elevă a Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor Constanța, coordonată de director Roxana Isabela Mitan și profesor coordonator Zoița-Nicoleta Panciu, care, prin răbdare, viziune și îndrumare artistică au reușit să scoată în evidență tehnica și sensibilitatea artistică a tinerei artiste.

„De la începutul anului, de când m-am înscris la cercul «Arte Decorative», sub îndrumarea d-rei prof. Nicoleta Panciu Zoița, am participat la numeroase activități artistice expoziționale. Și pe viitor voi fi prezentă și la alte evenimente culturale ce vor urma. Sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă «Artă Decorativă». Aceasta mă definește. Și pe viitor tot aceasta îmi doresc.
Mulțumesc organizatorilor și tuturor celor care m-au susținut în promovarea mea artistică: Palatul Copiilor, sub îndrumarea d-rei prof. Zoița Nicoleta Panciu și a directorului Palatului Copiilor d-na Roxana Isabela Mitan, Asociației «Nil Art», condusă de președintele dr. Laura Stroe și Galeriilor de Artă «Virgil Coman»”,

și-a dorit să mai transmită micuța artistă prin mijlocirea cotidianului ZIUA de Constanța.
 
Cele peste 20 de lucrări fac obiectul expoziției virtuale, inedite, de artă plastică, pe care, începând de ieri, iubitorii de frumos o pot viziona pe pagina Palatului Copiilor, Constanța și pe pagina Galeriei de Artă „Virgil Coman” .
ca urmare a parteneriatului dintre Palatul Copiilor Constanța și Asociația Culturală Wild Art. Curatorul expoziției „Suflet definit” este dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art.
 
Așadar, prin intermediul Facebook, Maria Gabriela Sandu se dezvăluie publicului în cele mai ingenue forme. Să-i urăm mult succes la examenele naționale pe care le are de susținut și să ne ofere prilejul să mai scriem despre pasiunea ei.
 
Citește și:

#ConstantaEsteBine Lucrări donate de profesorii și studenții Facultății de Arte vor fi scoase la vânzare în cadrul unei expoziții online. Banii vor pleca către spitale

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii