Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele Evaluării Naţionale 2015 Cine sunt elevii constănţeni cu 10 pe linie (galerie foto)

ro

27 Jun, 2015 00:00 10047 Marime text
Peste 6.600 de elevi constănţeni care au absolvit clasa a VIII-a au aflat, ieri, rezultatele la Evaluarea Naţională. Cu câteva ore bune înainte de afişarea listelor, elevii, însoţiţi de părinţi, au venit la unităţile şcolare plini de emoţii şi speranţe. Tot ieri, după afişarea rezultatelor, elevii au putut depune contestaţii până la ora 20.00, conform calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei. În perioada 27-29 iunie, vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar pe 30 iunie, vor fi afişate rezultatele finale.

12 elevi constănţeni au obţinut media 10


Potrivit ISJ Constanţa, 77,29% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la Evaluarea Naţională. Situaţia pe discipline este următoarea: Limba şi literatura română - 85,00%, Matematică - 70,78%. 259 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică şi 18 au fost evaluaţi cu nota maximă la Limba şi literatura română, înregistrându-se astfel 12 medii de 10. Cei 12 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională 2015 provin de la: Liceul Teoretic „Ovidius“, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, Liceul Teoretic „Traian“ Constanţa, Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa. Comparativ cu rezultatele Evaluării Naţionale din 2014, în acest an s-a înregistrat o creştere a mediilor cu 8,88%.
 
Cei 12 elevi cu media 10 sunt: Adi Elif, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Veronica Nicoleta Căpăţînă, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Mihaela Aronida Catană, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Claudia Cioplea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Bianca Maria Cosma, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Maria Diaconeasa, de la Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, Andrada Oana Gobeajă, de la Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, Maria Silvia Malaxa, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Nicoleta Alexandra Manea, de la Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, Anastasia Matei, de la Liceul Teoretic „Traian“, Adina Cristiana Sucevan, de la Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, Anca Gabriela Tomescu, de la Şcoala Gimnazială nr. 8.
 
Medii sub 10 au obţinut elevii: Livia Gabriela Frăţilă, de la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale“ din Medgidia - 9,97, Maria Alexandra Popescu, de la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ - 9,97, Lorela Florescu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - 9,97, Ioana Rebecca Bafane, de la Liceul Teoretic „Traian“ -      9,95, Andreea Daniela Bălan, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia - 9,95, Sebastian Adrian Gherghe, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - 9,95, Tudor Isopescu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - 9,95, Cristian Tănase Paris, de la Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ - 9,95, Paula Bianca Vasile, de la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ - 9,92, Bianca Chiparu, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Eforie Nord - 9,92, Andreea Sofia Dragomir, de la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ - 9,92, Oana Nicoleta Dragomir, de la Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“ - 9,92, Cristina Elena Hudişteanu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - 9,92, Cosmina Mociu, de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu - 9,92, Theodor Alin Oprea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - 9,92, Ioana Despina Rofcea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - 9,92, Adelin Nicolae Stanca, de la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ - 9,92, Andreea Crina Stroe, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - 9,92.
 
La polul opus se află elevii care au obţinut medii sub 1: Selciuc Iasar, de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ Dobromir - 1,25, Valeriu Borcoi, de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu“ - 1,25, Lucian Dascălu, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Văleni - 1,25, Valerica Codruţ Eremia, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Văleni -1,25, Nicoleta Georgiana Sandu, de la Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu“ - 1,25, Vasilica Ignat, de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu“ - 1,22, Gabriel Eduard Bunea, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia - 1,22, Elvis Sali, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Amzacea - 1,17, Marian Tudor, de la Şcoala Gimnazială „Dumitru Gavrilescu“ de la Gârliciu - 1,17, Ipec Mustafa, de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ din Dobromir - 1,12, Macsun Memet, de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ din Dobromir - 1,07, Beihan Memet, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Făurei - 1,07, Andreea Simona Budău, de la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ - 1,02, Costel Viorel Grasu, de la Şcoala Gimnazială „Dumitru Gavrilescu“ de la Gârliciu - 1, Ersin Memet, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Văleni - 1, Enghin Memis, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Văleni - 1, Costin Ionuţ Orez, de la Liceul Tehnologic Crucea - 1, Ionuţ Valentin Solomon, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Dorobanţu - 1, Marian Andrei Timofticiuc, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă - 1.
 
Reamintim că miercuri, 24 iunie, a avut loc ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională. Cu două zile mai devreme, luni, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. În judeţul Constanţa, niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru fraudă.
 
Rezultatele la Evaluarea Naţională înainte de contestaţii pot fi vizionate AICI  

Calendarul înscrierii la liceu

Notele de la Evaluarea Naţională au o pondere de 75% în media de admitere la liceu. Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016 se desfăşoară în data de 3 iulie.
 
Astfel, între 3 şi 7 iulie, se vor completa opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Tot între 3 şi 7 iulie, informaţiile din fişa de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată.
 
Între 4 şi 8 iulie, părinţii şi candidaţii vor verifica fişele editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.
 
Pe data de 14 iulie, se va desfăşura repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2015.
 
Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti este programată pe 15 iulie.

Tot pe 15 iulie, fiecare unitate de învăţământ liceal va afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. În perioada 16 iulie - 24 iulie, elevii vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

Citeşte şi

UPDATE. Se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională 2015: 12 elevi din Constanţa au obţinut media 10 (documente)
 
Admitere 2015. „Mircea cel Bătrân“, „Ovidius“ şi „Traian“, în top: Cu ce medii s-a intrat anul trecut în liceele constănţene
 
Sursa foto: Ștefania Uţă, Gabriela Orheanu, studente ale Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii