Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este în graţiile USL Fratele lui Banias - promovat, finul lui Mazăre - director în port

ro

20 Jul, 2012 20:00 7302 Marime text
01_Finul_Radu_Mazare_Alexandru_Iorov.jpgPortul Constanţa are, nu de mult timp, un nou director de Infrastructură. Acesta este nimeni altul decât Alexandru George Iorov, fiu de fost director în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, liberalul Gheorghe Iorov.

„Meritul" lui Iorov nu este numai acela de a fi baiatu' lu' tata, ci este şi finul primarului Radu Mazăre. Alex este nimeni altul decât soţul Andreei Scorei, şefa de cabinet a edilului Constanţei. Cuplul a fost dus în faţa altarului de însuşi Mazăre, împreună cu mama sa, Victoria Gabriela. Şi, iată cum ascensiunea profesională nu a întârziat să apară pentru Iorov jr. Ar mai trebui menţionat un aspect foarte important: prin fosta sa firmă, Imvest SA, tânărul Iorov a construit în zona de nord a staţiunii Mamaia, mai exact la „Butoaie".

 iorov.jpg

Vecin în construcţii i-a fost cumnatul său, Iulian-Dumitru Velenza, soţul Andreei-Maria, sora mai mare a directorului de infrastructură al AC APMC. Care-i „şpilul"? Terenurile pe care s-au construit imobilele face parte dintre cele retrocedate de administraţia Mazăre, caz regăsit într-un dosar instrumentat de procurorii DNA. Dar pasiunea junelui pentru imobiliare este binecunoscută, el construind, în vremea Imvest, un bloc şi pe strada Murelor.

Revenind la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, nu putem să nu observăm încă un ajutor de nădejde pe care îl primeşte noul director, Decebal Şerban. Este vorba despre „promovatul" Emil Sorin Banias, numit director al Sucursalei Nave Tehnice Port Constanţa. Fratele senatorului PC (fost PDL) Mircea Banias a fost „suit" în funcţie pentru nu se ştie ce merite, chiar dacă numele parlamentarului apare în celebrul dosar „Portul".

C-aşa-i în... tenis!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 20 Jul, 2012 23:43 Niste perversi care nu au putin caracter.Iar Banias a plecat din Pnl in Pdl ca sa ajunga in Pc.Si asta doar pentru a tine in mana afacerila din port prin care fura cu zece maini.Era si normal sa faca asa.Au fost in stare sa-si calce in picioare asociatii din firma pentru interesul personal.Este vorba si de Mironescu si de Balan fostul director general al Apmc.Dar totul se plateste pe lumea asta.Avem rabdare.