Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Horia Georgescu, cel care îi strică sărbătorile pascale lui Nicuşor Constantinescu

ro

27 Apr, 2013 00:00 5827 Marime text
Cu doar câteva zile înainte de Paşte, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, „încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa”. ANI şi-a făcut publică decizia în cursul acestei săptămâni, menţionând că, în urma evaluărilor efectuate, „s-a constatat faptul că Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 1616/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.
 
„Demisia de onoare a preşedintelui ANI”
 
Reacţia lui Nicuşor Constantinescu nu a întârziat să apără. Preşedintele CJ Constanţa a menţionat, într-un comunicat de presă, că „aşteaptă ca ANI să respecte legile din România şi să facă comunicări formale şi oficiale, nu prin intermediul mass-media, aşa cum a procedat în timpul regimului Băsescu, alături de DNA, pentru crearea artificială a unor aşa zise «bombe» mediatice”. În acelaşi comunicat se menţionează că, „după ce comunicarea oficială va fi efectuată în fapt, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, va acţiona ANI în instanţă, pentru demontarea acuzaţiilor de incompatibilitate, apoi va cere daune morale respectivei instituţii şi demisia de onoare a preşedintelui ANI, Horia Georgescu”.
 
Profilul preşedintelui ANI
 
Cine este cel căruia Nicuşor Constantinescu îi cere demisia de onoare? Cine este omul care conduce instituţia cărei a decizie i-a „umbrit” sărbătorile pascale lui Nicuşor Constantinescu?
Horia Georgescu s-a născut pe 19 ianuarie 1977. În 2003 a absolvit „Academia de Studii Economice” Bucureşti, iar diploma de jurist a obţinut-o în 2007, la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” Bucureşti. A urmat cursuri postuniversitare în Marketing şi Comunicare în Afaceri la Universitatea „Dimitrie Cantemir” şi un master în Integrare Europeană la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.
La capitolul studii postuniversitare, în CV-ului lui Horia Georgescu figurează şi cursuri de Securitate Naţională, urmate la Serviciul Român de Informaţii, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, Colegiul Naţional de Informaţii. Preşedintele ANI este doctorand în Ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” - Serviciul Român de Informaţii.
Între 15.08.1993 - 01.05.2004, Georgescu a fost consilier în cadrul S.C. Imperial S.R.L. Braşov. Din mai 2004 până în martie 2007 a lucrat ca specialist în Investigaţii financiare în domeniul protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Nivel Central. Ulterior, Horia Georgescu a fost consilier asistent personal Cabinet Secretar de Stat - Preşedinte la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
În perioada mai 2007 - iulie 2007, preşedintele ANI a fost consilier personal al ministrului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.
Aşa cum se menţionează în CV-ul său, Georgescu a devenit apoi consilierul ministrului Justiţiei (iulie 2007 - noiembrie 2008). Totodată, din aprilie până în noiembrie 2008 a fost consilier al ministrului - detaşat cu atribuţii de Secretar General la Agenţia Naţională de Integritate.
Începând din noiembrie 2008 şi până în aprilie 2012, Horia Georgescu a fost secretar general al ANI. În primăvara anului trecut, el a devenit preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii