Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se face acolo Primăria Constanţa demontează locurile de joacă din municipiu care pun în pericol integritatea copiilor! (galerie foto)

ro

26 Sep, 2017 00:00 4615 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că a dispus încă de săptămâna trecută dezafectarea locurilor de joacă din municipiu care ar fi putut afecta integritatea fizică a utilizatorilor, majoritatea copii cu vârste mici.
 
„A fost finalizată inventarierea celor 38 din cele 66 de locuri de joacă pentru care am anunţat că se va organiza licitaţie în vederea reabilitării, iar pe măsură ce inventarierea s-a încheiat, s-a demarat procesul de dezafectare a acestora“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul Decebal Făgădău.
 
La rândul său, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, Rareş Iordache, ne-a declarat că lucrările de dezafectare sunt realizate de angajaţii Confort Urban, deoarece la licitaţia organizată pentru achiziţia lucrărilor de reparaţii nu s-a prezentat nicio societate.
 
Până în acest moment, au fost desfiinţate cinci locuri de joacă, din cartierele Tomis Nord şi Tomis III, iar acţiunile vor continua şi în următoarele zile. Directorul general interimar al Confort Urban, inginerul Constantin Florian Andrei, spune, la rândul său, că, după procesul de scoatere din uz a actualelor locuri de joacă, se va interveni pentru amenajarea zonelor şi pregătirea pentru turnarea covorului special.
 
O parte dintre aceste locuri de joacă vor dispărea cu totul, pentru că terenurile pe care se află sunt în litigiu sau au fost deja revendicate şi nu mai aparţin autorităţilor locale. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că, în urma inventarierii locurilor de joacă, din cele 66 de locuri de joacă existente, doar 33 aparţin de municipalitate. Primăria a demarat licitaţiile pentru reabilitarea acestor locuri de joacă amplasate pe domeniul public.

Autorizaţii emise în luna iulie pentru reamenajarea locurilor de joacă 

Municipiul Constanţa a emis, pe data de 4 iulie, mai multe autorizaţii de construire care vizează reamenajarea locurilor de joacă din municipiu. Este vorba despre Autorizaţia de construire nr. 921, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Heracleea; Autorizaţia de construire nr. 922, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei nr. 8-10; Autorizaţia de construire nr. 923, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Viitorului, bl. 5A-4A; Autorizaţia de construire nr. 924, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe Baba Novac bl. BN; Autorizaţia de construire nr. 925, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe bulevardul Tomis bl. TAV5; Autorizaţia de construire nr. 926, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Badea Cârţan; Autorizaţia de construire nr. 927, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Adamclisi, bl. P1-P2, Autorizaţia de construire nr. 928, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei.  

Ce locuri de joacă a spus Primăria că va reabilita anul acesta 

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, în primăvara acestui an, că, din vară, spaţiile de joacă din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Primăria nu a mai investit bani în parcurile dedicate celor mici din anul 2015. Municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 de lei pentru modernizarea a 65 de spaţii de joacă. Cele patru loturi care intră în reabilitare acoperă cartierele din zona de nord a oraşului, zona centrală, zona de sud şi zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură.
 
Lotul I (zona de nord): pe o suprafaţă de 4.367,2 mp - strada Năvodului, Palazu Mare, aleea Viitorului, strada Dispensarului, aleea Hortensiei, Tomis Nord, bulevardul Tomis, zona de agrement Badea Cârţan, strada Adamclisi, aleea Stejarului, strada Primăverii, parc Tomis II.
 
Lotul II (zona centrală): suprafaţă de 3.764,32 mp - aleea Mălinului, Tomis I, strada Pescarilor, zona de agrement - parc Dragoslavelor, parc Teatrul „Oleg Danovski“, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada 1 Decembrie / strada Traian, Poarta 4, bulevardul Ferdinand, zona Gară CFR.

Lotul III (zona sud): suprafaţă de 4.328,15 mp - şoseaua Mangaliei, piaţa Far, zona Abator, zona de agrement - strada Caraiman, strada Dunării, aleea Timonei, şoseaua Mangaliei, zona de agrement CET / aleea Albatrosului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu / strada Cumpenei.
 
Lotul IV: suprafaţă de 2.039,38 mp - cuprinde zona Baba Novac - cartier locuinţe tineri, strada Constantin Brâncuşi, strada Dionisie cel Mic, strada B.P. Hasdeu, aleea Daliei, parc Casa de Cultură şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - strada I.L. Caragiale.

CJPC nu a făcut publice sancţiunile  

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au anunţat că vor stabili sancţiunea pentru Primăria Constanţa, având în vedere că nu s-a prezentat nimeni pentru a se găsi o soluţie la problema locurilor de joacă, însă, până la închiderea ediţiei, CJPC nu a mai revenit cu nicio menţiune legată de sancţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii