Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartier nou la periferia Constanţei, ridicat de SCUT SA Constantin Frăţilă -„Ansamblul rezidenţial se va numi «Maria Elena»“ (documente)

ro

01 Jul, 2015 00:00 9439 Marime text
În 2008, candida la Primăria Constanţa împotriva lui Radu Mazăre, din partea Forţei Democrate. În prezent, Constantin Frăţilă este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri constănţeni, recunoscut pentru funcţia sa de membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, dar şi pentru faptul ca a lucrat în domeniul sportului, ca arbitru de fotbal. Constantin Frăţilă este, de altfel,şiacţionar al COMCM SA, dar şi al SCUT SA. Asupra celei din urmă firme ne vom opri astăzi, căci peste puţin timp va demara construcţia unui nou cartier înConstanţa.

11 blocuri, peste 400 de locuinţe


La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, SC SCUT SA a depus, recent, o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru un proiect foarte ambiţios: construcţia unui întreg cartier rezidenţial. Proiectul ansamblului rezidenţial „Aurel Vlaicu“ estecompus din 11 tronsoane (blocuri), după cum urmează: şase tronsoane (AV4, AV5, AV6, AV8, AV9, AV11) S+P+5E-locuinţe colective, un tronson (AV1) S+P+7E-locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, un tronson (AV2) S+P+8E-locuinţe colective, trei tronsoane (AV3, AV7, AV10) S+P+9E-locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter (AV3), amplasat în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr.144, chiar la intersecţia cu strada Baba Novac.

Frăţilă - „Va da culoare întregii zone“

În luna aprilie a acestui an, Constantin Frăţilă şi fiica sa, în calitate de acţionari ai SCUT SA, au obţinut de la municipalitate autorizaţie pentru desfiinţarea unor construcţii existente pe terenul de pe Baba Novac. Apoi, în luna iunie, SCUT SA a obţinut Certificat de Urbanism pentru construirea ansamblului rezidenţial „Aurel Vlaicu“. Nu mai puţin de 11 blocuri vor fi construite chiar la intersecţia străzii Baba Novac cu bulevardul Aurel Vlaicu. „Din luna septembrie,sperăm să demarăm construcţiile. Cartierul va fi chiar la intersecţia celor două străzi, unde este acum o macara. De doi ani am conceput acest proiect rezidenţial, care va fi unul deosebit ca arhitectură. Va da culoare întregii zone“, a declarat Frăţilă, pentru ZIUA de Constanţa. „În cele 11 blocuri, vor fi aproximativ 400 de apartamente, de două şi de trei camere. Vorbim despre 6.000 de metri pătraţi total construiţi pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi. Fiecare bloc, inclusiv cele cu spaţii comerciale la parter, va avea la subsol parcare proprie“, a explicat Frăţilă.
 
Deşi denumirea actuală este aceea de „AnsamblulRezidenţial «Aurel Vlaicu»“, cartierul nou creat va purta alt nume după ce va fi finalizat. „Se va numi «Ansamblul Rezidenţial Maria Elena», de la numele celor două fete ale mele“.
 
Omul de afaceri Constantin Frăţilădeţine indirect 41% dintreacţiunile producătorului de betoane COMCM Constanţa. Recent, el a fost numit director general de către unul dintre cele două consilii de administraţie care funcţionează paralel în companie, a cărei conducere este disputată cu SIF Transilvania.

SCUT SA şi COMCM SA, sediu în viitorul complex rezidenţial

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, valabile la data de 30 iunie 2015, SCUT SA, care funcţionează la adresa unde urmează să fie construit noul ansamblu rezidenţial, în baza certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului nr. 70 din data 31.07.2001, a fost înfiinţat în 1991. COMCM SA este acţionar majoritar, cu 60,0071% dintre acţiuni. Un procent de 32,766% este deţinut în mod direct de către Constantin Frăţilă. 1,8161% dintre participări sunt deţinute de o listă de persoane fizice, iar diferenţa de 1,4108%, de o listă de acţionari persoane juridice. Frăţilă este deopotrivă director şi administrator al firmei, funcţie ocupată şi de fiica sa, Maria Alexandra, dar şi de Gabriela Alexe, care este şi director economic. Alţi administratori sunt Claudiu Rogojină, Răzvan Ştefan Drăgoi şi Mihaela Frăţilă. Firma are ca obiect de activitate „Alte lucrări speciale de construcţiin.c.a.“.
 
În acționariatul COMCM SA - care funcționează la aceeaşi adresă de pe bulevardul Aurel Vlaicu - îl regăsim pe Constantin Frăţilă, cu 32,7508% dintre acţiuni, 56,7247% fiind deţinute de SIF Transilvania, iar 10,0821%, de o listă de acţionari persoane fizice. Directorul SA-ului este tot Gabriela Alexe, Nicolae Butoi este director general, iar director economic este Eugenia Gina Sandu. În calitate de administratori îi regăsim pe Maria Alexandra Fraţilă, pe Gabriela Alexe şi pe Ion Mârleneanu. Firma are ca obiect de activitate „fabricarea betonului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anemari 09 Aug, 2018 21:03 Urgent doresc să închiriez urgent garsoniera pe termen lung , Am stat înconcubinaj cu un barbat și acum după ceva timp îmi face un" bine, , dânduma afară cu copilul meu.Si aducând peste mine o doamna ce susține că este logodnica domnului. Nu am unde sa mă duc nu am pe nimeni. Va rog din suflet sa mă ajutați.
  • Anemari 09 Aug, 2018 20:57 Doresc sa închiriez urgent garsoniera Scuzați-măcine pot lua llegătura? .