Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calcule după ureche sau nu ştie stânga ce face dreapta? Luna şi împrumutul pentru arierate, la Consiliul Judeţean Constanţa

ro

23 Mar, 2013 00:00 1875 Marime text
Deşi nu s-a uscat bine cerneala semnăturii preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa de pe Hotărârea numărul 28/25 februarie privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maxim 18.084.045 lei, pentru reducerea unor arierate din economie, asistăm zilele acestea la emiterea unui proiect similar. La o primă vedere, se pare că reprezentanţii CJC au făcut o fixaţie din acoperirea datoriilor mai vechi de 90 de zile apelând la credite. Cum altfel s-ar putea interpreta faptul că, luni, 25 martie, fix la o lună distanţă de la aprobarea primului împrumut, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a iniţiat o nouă şedinţă extraordinară cu o aceeaşi temă.

De această dată, şedinţa extraordinară a CJC va avea loc la ora 13.00, în Aula Mare a Bibliotecii Judeţene I. N. Roman, iar aleşii judeţeni sunt aşteptaţi să aprobe realizarea unui împrumut pentru reducerea unor arierate în valoare de 3.133.818 lei.  

Întrebat printr-un mesaj telefonic de ce este necesar ca judeţul Constanţa să contracteze un nou împrumut pentru acoperirea arieratelor şi rugat să ne comunice dacă vom mai asista la noi astfel de situaţii, şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a răspuns, fără să dea prea multe lămuriri: „Da, repetăm procedura”.

Amintim că, potrivit declaraţiilor preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, cel dintâi credit va fi rambursat în cinci ani, iar dobânda va fi cea a Băncii Naţionale (n.r. 5,25%).
Împrumutul este contractat de la Ministerul Finanţelor Publice pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. Mai marele judeţului a afirmat că astfel vor fi stinse datoriile  către furnizorii de „energie, gaz, lumină... Inclusiv faţă de RAJDP, faţă de RAJA”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii