Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii intră în conturile SC 360 Revolution Primăria Constanţa a plătit peste 400.000 de lei pentru petrecerea dintre ani

ro

30 Dec, 2015 00:00 4707 Marime text
Costin Răsăuțeanu, proaspăt promovat în funcția de viceprimar al municipiului Constanța, a prezentat, ieri, în contextul unei conferințe de presă, detalii despre petrecerea de Revelion. În cadrul întâlnirii au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Constanța, ai firmei organizatoare SC 360 Revolution, ai jandarmeriei, poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
Viceprimarul Costin Răsăuţeanu a precizat că pregătirea pentru Revelion a fost o muncă comună, mai ales că manifestarea, intitulată „Revelion 2016 – Pe Meridianele Veseliei”, se află la prima ediţie.
 
Pentru a sublinia multiculturalitatea tărâmului dobrogean, organizatorii evenimentului au anunțat că vor fi interpretate piese muzicale ale tuturor naționalităților conlocuitoare, iar la miezul nopții urarea „La mulți ani" va fi transmisă și în limbile turcă, tătară, aromână, greacă, armeană, idiș și bulgară. Inspectoratul pentru Siutații de Urgență a făcut verificări în teren şi a dat aviz pozitiv pentru focul de artificii, care va dura zece minute și pentru care vor fi utilizate două tone de material pirotehnic.
 
Pentru asigurarea ordinii publice, 60 de jandarmi vor patrula în noaptea dintre ani în Piața Ovidiu, unde va avea loc grandiosul concert. În zonă vor fi o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, iar din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, o autospecială cu apă și spumă cu patru pompieri și o ambulanță tip SMURD cu trei cadre medicale.
 
 
SC 360 Revolution SRL, înființată de Sebastian Aurelian Ghiţă
 
Acţiunea este organizată de Primăria Constanţa şi SC 360 Revolution SRL, din Ploieşti. Valoarea totală necesară realizării evenimentului este de 404.979,75 de lei, cu TVA inclus. Firma 360 Revolution SRL, care ne va „servi“ Revelionul 2016 în Piaţa Ovidiu, are în prezent un singur asociat şi administrator: Daniel Iulian Buduluş. În mai 2007 însă, cel care a pus bazele acestei firme a fost nimeni altul decât deputatul Sebastian Aurelian Ghiţă. El este trimis în judecată de DNA în mai multe dosare de corupţie, parlamentarul fiind totodată şi cel care deţine grupul Asesoft şi postul de televiziune România TV.
 
Program artistic variat
 

Constănțenii care vor va curs invitației Municipalității vor avea participa la următorul program: ora 18.00 - Warm Up Party, ora 22.05 – Antonia, ora 22.35 - trupă Dance, coregraf Andreea Duţă, ora 22.45 - Guess Who, 23.15 - spectacol de laser şi lumini, ora 23.25 - trupa Vunk, ora 0.30 - Maria Radu, ora 1.10 - trupa Glance și ora 1.40 - ansamblul folcloric Brâuleţul. La miezul nopţii spectacolul va culmina cu un magnific foc de artificii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 02.00 a.m.
 
Traficul auto în zona peninsulară, restricţionat
 
Pentru realizarea accesului în condiţii de siguranţă a tuturor participanţilor, traficul auto în zona peninsulară va fi restricţionat după cum urmează:

- strada Ecaterina Varga, începând de la intersecţia acesteia cu strada Vasile Alecsandri;
- b-dul Tomis, începând de la intersecţia cu strada Traian;
- strada Vasile Alecsandri, începând de la strada Traian;
- strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, începând de la strada Remus Opreanu.

Restricţia se aplică începând cu 31.12.2015, ora 18:00, până la 01.01.2016, la ora 02:30. Prin excepţie, pentru locuitorii din zona peninsulară, restricţia se aplică începând cu ora 20:00.
În acelaşi interval, pentru a facilita accesul mijloacelor auto de intervenţie (ambulanţe, echipaje ISU, pompieri, poliţie şi jandarmerie), conducătorii auto sunt rugați să nu staţioneze pe următoarele artere: Strada Vasile Canarache, Strada Marcus Aurelius, Strada Mircea cel Bătrân, până la intersecţia cu b-dul Ferdinand. Pentru asigurarea fluenţei traficului şi pentru evitarea incidentelor ce pot apărea în timpul sosirii şi plecării publicului, spectatorii şi riveranii sunt rugați să parcheze autoturismele în următoarele zone: strada Traian-Judecătorie, Termele Romane, parcarea Poarta 1, bld. Elisabeta şi Portul Tomis.
 
Autobuze RATC, suplimentate
 
Primăria Municipiului Constanţa împreună cu RATC au hotărât suplimentarea mijloacelor de transport în comun şi a orarului acestora. Transportul se va desfăşura între orele 22.00 (31.12.2015) şi 02.00 (01.01.2016). Toate cartierele municipiului vor fi deservite de autobuze spre Piaţa Ovidiu.
 
Traseele de Revelion 2016:
 
Cartier Pescărie – Poarta 2 Port (linia de bază fosta linie 40),
Cartier Cireşica - Poarta 2 Port (linia de bază 42),
Cartier Henri Coandă - Poarta 2 Port (linia de bază 44),
Cartier Palas (Oierie) - Poarta 2 Port (linia de bază 48),
Cartier Inel 2 - Poarta 2 Port (linia de bază 51),
Cartier CET - Poarta 2 Port (linia de bază 101C),
Cartier Km 4-5 - Poarta 2 Port (linia de bază fosta linie 5),
Cartier Poarta 6 - Poarta 2 Port (linia de bază fosta linie 2).
 
Toate autobuzele vor ajunge la Poarta 2 (Port) şi vor avea o frecvenţă între 15-20 minute. Cetățenii care se vor deplasa în Piața Ovidiu cu autoturismele au la dispoziție 1.850 de locuri de parcare, în patru zone adiacente.
 
Citeste si:
 
Distracţie pe bani publici Revelion 2016, organizat pe banii Primăriei Constanţa de o firmă „moşită“ de Sebastian Ghiţă (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii