Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI vs. vicepreşedintele CJC. „Nu văd unde este incompatibilitatea” Cum a realizat profit firma administrată de Cristinel Dragomir dacă a avut „activitatea suspendată”?

ro

13 Nov, 2013 00:00 3339 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, pe data de 5 noiembrie, existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Potrivit ANI, „Dragomir Nicolae Cristinel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la S.C. CAZARE LA MARE S.R.L.”. Astfel, susţine ANI, Cristinel Dragomir „nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţie de (...) administrator (...) la societăţile comerciale (...)»”.

Tot pe 5 noiembrie, după ce ANI a dat publicităţii comunicatul privind presupusa incompatibilitate a vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir a declarat: „Din moment ce eu mi-am suspendat activitatea, am considerat că practic eu sunt administrator la o societate, dar la o societate care are activitatea suspendată”. Declaraţia social democratului este consemnată într-un cotidian local. În aceeaşi zi, Dragomir a ţinut să specifice: „Este adevărat că am fost administrator la societatea amintită de ANI, numai că din 2008, când am devenit vicepreşedinte la CJC, am suspendat activitatea societăţii. Nu văd unde este incompatibilitatea dacă eu sunt administrator la o societate care are activitatea suspendată”.
 
Firmă cu activitate suspendată, dar cu profit?
 
S.C. Cazare la Mare S.R.L. a fost înfiinţată în martie 2003, societatea avându-i ca asociaţi pe Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, şi pe Ion Constantin, cei doi fiind şi administratorii firmei la momentul respectiv. Societatea are ca domeniu de activitate „activităţi ale agenţiilor de publicitate”.
Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 804/2010, Cristinel Dragomir s-a retras, alături de Ion Constantin, din funcţia de administrator al societăţii Cazare la Mare S.R.L. pe data de 13 ianuarie 2010. În locul lor a fost numit administrator, la acea dată, pe perioadă nelimitată, Florin Bănuţ.

Facem menţiunea că şi după retragerea din funcţia de administrator, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a rămas asociat în această firmă, aşa cum atestă şi informaţiile disponibile pe Registrul Comerţului, pe data de 6 noiembrie 2013.
Interesantă este însă situaţia financiară a firmei. Asta pentru că, în conformitate cu datele de pe Registrul Comerţului, S.C. Cazare la Mare S.R.L. a avut, în 2010, următoarea situaţie financiară: profit net - exerciţiul financiar 2010 – 8.737 lei, profit brut - exerciţiul financiar 2010 - 12.280 lei, cifra de afaceri netă - exerciţiul financiar 2010 - 20.000 lei. Tot în 2010, firma a avut un salariat. Aşadar, S.C. Cazare la Mare S.R.L., despre a cărui activitate Cristinel Dragomir a declarat că a fost suspendată odată ce el a devenit, în vara anului 2008, vicepreşedinte al CJC, are, în 2010, profit net, profit brut şi o cifră de afaceri care nu sunt zero. Tot pe Registrul Comerţului e specificată şi starea firmei şi anume „funcţiune”.

Aşa cum am menţionat mai sus, vicele CJC a fost, în toată această perioadă, asociat în firmă. E greu de imaginat că un asociat dintr-o firmă, oricare ar fi acela, ar omite un aspect atât de important cum este activitatea firmei: este aceasta suspendată sau nu?!?
„Nu văd unde este incompatibilitatea dacă eu sunt administrator la o societate care are activitatea suspendată”, declara vicele CJC acum câteva zile. Dar „activitatea suspendată” a firmei în care este asociat şi pe care, de asemenea, a administrat-o, unde este, în anul de graţie 2010?
Menţionăm că am încercat să aflăm un punct de vedere al vicepreşedintelui CJC, dar Cristinel Dragomir nu a răspuns nici apelurilor, nici mesajelor noastre. În cazul în care ne va transmite punctul său de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 
Situaţii similare
 
Precizăm că Dragomir nu este singurul ales constănţean care a intrat în vizorul ANI pentru o astfel de presupusă incompatibilitate. În aceeaşi situaţie sunt primarii din Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, din Techirghiol, Adrian Stan, din Ciocârlia, Traian Dragomir, precum şi din Tortoman, Lucian Chitic.
Traian Dragomir s-a aflat, conform ANI, „în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 27 martie 2013 întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Ciocârlia, şi calitate de comerciant persoană fizică în cadrul Dragomir Traian (Dragomir) Întreprindere Familială”.
De asemenea, Lucian Chitic, şeful administraţiei publice locale din Tortoman, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate pentru că, „în perioada 15 iunie 2008 - 17 mai 2010, a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Tortoman şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian P. F.”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii