Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amet Aledin - „Alegerile nu au respectat statutul în totalitate!" Sunai Cadâr, la instanţă cu UDTTMR. Mandatul lui Kenan este în pericol

ro

17 May, 2012 01:05 4369 Marime text
deschidere.jpgLa finalul lunii aprilie, alegerile din organizaţia Constanţa s-au desfăşurat sub pază. Mai mulţi membri ai Uniunii au spus că nu au fost lăsaţi să intre în sediu ca să voteze.

Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, Sunai Cadâr, a dat în judecată Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru îngrădirea dreptului de a candida şi de a fi ales în cadrul alegerilor organizate la nivelul organizaţiei Constanţa a UDTTMR. Plângerea a fost înregistrată pe 15 mai a.c. la Judecătoria Constanţa, cu numărul unic de dosar 11968/212/2012. Cadâr solicită judecarea în regim de urgenţă a dosarului şi cere suspendarea efectelor hotărârilor luate de conducerea UDTTMR cu privire la validarea rezultatelor alegerilor interne de la nivelul filialei Constanţa. Primul termen a fost stabilit pe 28 mai.

UDTTMR_sediu_01.jpgCadâr: „Mi-a fost interzis dreptul de a candida, fără nicio explicaţie"

Fostul şef al vameşilor, cercetat în dosarul Portul, este membru al UDTTMR din anul 2003, după cum singur mărturiseşte. Însă acest lucru nu l-a ajutat să intre în competiţia pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a Uniunii, din motive rămase necunoscute până la această dată. „M-am adresat instanţei din cauză că nici până la această dată conducerea UDTTMR nu mi-a comunicat în scris, cum se specifică în statut, motivele care au stat la baza respingerii candidaturii mele la funcţia de preşedinte al filialei Constanţa şi la cea de membru în comitetul executiv. În aceeaşi plângere contest faptul că alegerile nu au fost statutare, deoarece nu au fost comunicate criteriile şi modul de selecţie a candidaţilor", a declarat Sunai Cadâr. Acesta mai susţine că prevederile statutare s-au aplicat aleatoriu şi preferenţial.

Pe 27 aprilie, alegerile din UDTTMR se organizau sub pază

La finalul lunii aprilie, alegerile din organizaţia Constanţa s-au desfăşurat sub pază. Mai mulţi membri ai Uniunii au spus că nu au fost lăsaţi să intre în sediu ca să voteze. Angajaţii unei firme de pază au fost pe post de filtru la uşă şi nu i-au lăsat înăuntru decât pe cei care erau pe listă. Voci din rândul Uniunii au susţinut că listele s-au schimbat de trei ori până să înceapă votarea. Cei rămaşi pe dinafară s-au revoltat şi au susţinut că votul este măsluit. Nici jurnaliştii nu au avut acces în sediu. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a UDTTMR s-au înscris trei candidaţi: Omer Kenan, Ainur Menabit şi Elvis Ismail, câştigătorul fiind Omer Kenan.

Amet Aledin: „Candidaturile trebuiau primite. Eu am spus-o cu voce tare, dar nimeni n-a vrut să audă!"

Deputatul UDTTMR a participat atât la acţiunile premergătoare votului, cât şi la alegerile din 27 aprilie şi este de părere că „La nivelul niciunei filiale, alegerile nu au respectat statutul în totalitate!". Parlamentarul a mai explicat că, din păcate, conducerea Uniunii nu a răspuns niciunei contestaţii formulate până în prezent, ceea ce este regretabil. „Ştiu că s-au formulat mai multe contestaţii, dar nimeni nu le-a soluţionat. Ce vă pot spune este faptul că „singura condiţie pe care trebuia s-o îndeplinească un candidat la funcţia de preşedinte de filială era să fi fost membru activ în ultimii 4 ani cel puţin într-un comitet de filială. Dacă era să ne luăm după statut, multă lume trebuia să candideze, candidaturile trebuiau primite, eu am tot susţinut acest aspect, din păcate nimeni n-a vrut să audă. Am fost o voce singulară. Din păcate au fost mai multe candidaturi respinse şi persoanele în cauză au tot dreptul să-şi caute dreptatea, chiar şi în instanţă", a mai spus Amet Aledin.

Preşedintele Varol vizitează Crimeea sau Ţara arde şi babele se piaptănă

Deşi are multe probleme nerezolvate la nivelul Uniunii, preşedintele Amet Varol se află pentru 20 de zile într-o vizită de lucru în Crimeea. Contactat telefonic, preşedintele ne-a declarat că nu ştie nimic despre plângerile formulate, deoarece este plecat din ţară de pe 9 mai, însă se va interesa după 21 mai, când se va întoarce în Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sunay 19 Aug, 2014 13:34 lumea justitiei.ro faci o mare greseala atentie! cei din piata chiliei sunt tigani/ tatarii sunt tatari iar turcii turci,ne leaga o singura credinta;nu le mai amestecati aiurea.Tu stii ce vorbesti?Tatari saraci? dintre turcii/tatarii printre care traiesti sunt oameni de afaceri care platesc impozite anuale grele sau au salariati ca tine poate.Arunci cuvinte grele si nu ai habar de nimic,suntem mai români ca tine ,sti bine!
  • lumea justitiei.ro 17 May, 2012 07:34 afara cu minoritatile din parlament-fiecare minoritate deci si tatarii si turcii primesc cite un milion euro anual din bugetul tarii-impozite si taxe-biruri pe care le platim ca ei sa i fure-vile,masini lux-acte false,deconturi false-vedeti ce averi au cei din piata chil;iei sau tatarii astia pina mai ieri saraci-au furat 40 milioane euro
  • ALIOSMAN 17 May, 2012 00:09 PAI DACA ERAU LASATI SA CANDIDEZE SI ALTII CUM MAI CASTIGA kENAN gheorghe??PTCA CEILALTI ERAU PE POST DE IEPURI INSCRISI DE FORMA, CONSTANTENII NU AU AVUT ACCES LA ALEGERI. nU E PRIMA OARA . si ABLEZ A FOST ALES LA FEL .DE 17 PERSOANE.