Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actori şi politicieni, vecini cu dezastrul Ce VIP-uri au case la 2 Mai

ro

20 Oct, 2012 02:27 6621 Marime text
01_faleza_prabusire_faleza.jpgNu puţine sunt vedetele sau oamenii politici care au ales să-şi construiască o casă pe faleza din 2 Mai. Potrivit primarului, Nicolae Urdea, 20 de VIP-uri au case în această zonă. Printre ei se numără Stela Popescu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Arşinel, Monica Macovei, dar şi foşti ambasadori, precum şi un etnic german.

Alegerea celor 20 de VIP-uri în vederea construirii unor case de vacanţă a fost una perfectă - faleza din 2 Mai este un loc minunat, liniştit, unde autoritatea locală s-a străduit să asigure oamenilor tot confortul. De curând Primăria Limanu a finalizat şi lucrările la reţeaua de canalizare, un motiv în plus să-ţi doreşti să revii în fiecare vară aici.

faleza_Monica_Macovei.jpg

Cu toate acestea, aşa cum prezentam vineri în ediţia Ziua Satelor, faleza se prăbuşeşte sub ochii indiferenţi ai autorităţilor. Sergiu Nicolaescu a declarat pentru Suplimentul ZIUA Satelor că se gândeşte la un posibil drum de acces întrucât din perspectiva lui Guvernul nu va avea bani pentru consolidarea falezei pe care acum încă mai circulă autoturismele. În cadrul aceluiaşi supliment am surprins şi poziţia actriţei Stela Popescu care a afirmat cu tărie că soluţia privind rezolvarea acestei situaţii de primă urgenţă aparţine exclusiv Ministerului Mediului. De altfel, Stela Popescu a vrut să ia zilele trecute legătura cu ministrul Mediului, Rovana Plumb pentru a-i expune problema, însă demersul a fost fără sorţi de izbândă.

Alexandru Arşinel a intervenit la László Borbély pentru consolidarea falezei

faleza_Alexandru_Arsinel.jpg

Vineri, într-un scurt interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa, Alexandru Arşinel ne-a precizat că a discutat despre situaţia falezei din 2 Mai ce se află între plaja de nudişti şi Tabăra de copii, cu László Borbély, fost ministru al Mediului în Guvernul Boc şi în Guvernul Ungureanu. „Am discutat cu domnul ministru Borbély care îl informase şi pe primar (n.r. primarul de la Limanu, Nicolae Iustin Urdea) că la un moment dat va aloca fonduri pentru partea de faleză din 2 Mai care se surpă de an la an punând în pericol casele din zonă", a afirmat Alexandru Arşinel.

Cu toate acestea, banii promişi de Borbély nu au sosit în localitatea 2 Mai. Potrivit actorului, malul trebuia să fie consolidat în urmă cu 20-30 de ani când s-a construit digul de la Unitatea Militară întrucât erodarea falezei a fost cauzată de schimbarea curenţilor marini survenită odată cu amenajarea digului. „În momentul în care s-a construit digul, acum 20-30 de ani, s-au schimbat curenţii marini şi autorităţile nu au ajut grijă să consolideze şi malurile", a explicat actorul. Acesta declară că locuinţa sa pe care şi-a construit-o în urmă cu un an nu se află în pericol de prăbuşire întrucât este situată aproape de şosea. „Casa mea este aproape de şosea, marea ajunge mai greu aici, dar sunt alături de ceilalţi proprietari şi îmi exprim aceeaşi îngrijorare şi condamn la rândul meu lipsa de interes a autorităţilor vizavi de faleza din 2 Mai", a punctat Alexandru Arşinel afirmând că de fiecare dată Guvernul are alte priorităţi care la rândul lor nu se rezolvă niciodată şi pe care nimeni nu le ştie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Elector 20 Oct, 2012 10:54 Consolidarea unor proprietati particulare ale unor nababi, pe spezele bugetului statului ?