Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A scăpat din Marea Neagră, dar a sfârşit în Dunăre Tragicul destin al unei tinere de 24 de ani. Povestea unei eroine

ro

25 Jul, 2012 02:23 5283 Marime text
DESCHIDERE_Alexandra_1.jpgTânăra din Medgidia care a murit înecată în Dunăre după ce a salvat o fetiţă era să se piară în urmă cu nouă zile în timp ce se răcorea în Marea Neagră

Nimic nu prevestea sfârşitul tragic al Alexandrei Carol la doar 24 de ani. Peste o lună urma să împlinească 25 de ani, iar la anul urma să se căsătorească cu George, iubitul ei. Erau suflete- pereche. Amândoi frumoşi şi tineri şi se iubeau foarte mult. Aşa spun despre ei toţi cei care i-au cunoscut. Duminică, tânăra a plecat să se relaxeze pe malul Dunării, în satul Capidava, comuna Topalu, la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de Medgidia. Ea făcea parte dintr-un grup de 12 persoane, majoritatea colegi de muncă ai viitorului ei soţ, George Mircescu, kinetoterapeut la Spitalul din Medgidia. Mai făcuseră astfel de excursii pe Dunăre, însă acum au mers pentru prima dată pe insula ştiinţifică de la Capidava.alexandra.jpg

George era pescar amator şi, ori de câte ori mergeau la un picnic, el obişnuia să arunce şi undiţa în apă. Aşa s-a întâmplat şi de data aceasta, pe insula Capidava. Seara, mai mulţi au intrat în apă pentru a se răcori. Doi dintre copii s-au aventurat departe de mal. Atunci, Alexandra şi un alt prieten au sărit în apă în ajutorul copiilor. Au reuşit să-i aducă spre mal, însă ei nu au mai putut fugi de moarte. După mai multe ore de căutări, scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au găsit trupul bărbatului. Cadavrul tinerei din Medgidia a fost găsit luni la prânz. „Scafandrii şi-au făcut treaba în mod profesionist, nu am ce să le reproşez", povesteşte bărbatul.

„Fiica mea a salvat un înger şi a ajuns în Rai!"

alexandra_2.jpgAlexandra a salvat o fetiţă în vârstă de nouă ani. „Poate aşa a vrut Dumnezeu: ca fiica mea să salveze un înger şi apoi să ajungă în Rai, ca să ne mai spele nouă din păcate!", a spus îndurerat tatăl tinerei.

În timp ce fiica sa se îneca în Dunăre, tatăl său era pe drum, împărţind invitaţii de nuntă rudelor şi prietenilor pentru nunta uneia dintre fiicele sale. „La ora 18.00 am primit un telefon de la George, care mi-a spus că Alexandra s-a înecat în Dunăre", îşi aminteşte tatăl clipele de groază prin care a trecut.

Urma să se căsătorească anul viitor

alexandra_3.jpgAlexandra era fiica mijlocie a familiei Coman. Era absolventă a Universităţii „Dimitrie Cantemir" din Constanţa şi lucra ca agent de asigurări. Îl cunoştea pe George de şase ani şi urmau ca la anul să se căsătorească. Una dintre surori îşi programase nunta în acest an, iar cealaltă anul viitor. „Eu nu am fost de acord ca toate trei fetele mele să se căsătorească în acelaşi an şi poate că nu am făcut bine!", a mărturisit Marian Carol, tatăl Alexandrei.

Dunărea nu iartă!

„S-a aruncat în faţa morţii! Ştia foarte puţin să înoate. Şi îi spusesem în urmă cu nouă zile să nu facă baie. Fata mea plecase la mare împreună cu George. A intrat în apă şi un val a trecut peste ea. Atunci a luat o gură de apă şi s-a speriat foarte tare. Dar era lângă ea George şi a adus-o repede la mal! I-am spus atunci să nu mai intre în apă să facă baie!", spune tatăl printre lacrimi. El crede că fiica sa nu a avut nicio şansă de scăpare, pentru că „Dunărea nu iartă!"

Părinţii fetiţei salvate au mulţumit

Familia copilei care a fost salvată de Alexandra a venit la părinţii fetei pentru a le mulţumi. „Am avut un fel de invidie pe moment şi am dojenit-o pe fetiţă şi am întrebat-o de ce nu a fost cuminte, deşi apoi mi-am dat seama că am greşit şi nu trebuia să procedez aşa", mărturiseşte el. Alexandra a fost înmormântată ieri, la Medgidia, la ora 13.00. Slujba religioasă a avut loc la biserica din localitate. Singura alinare a părinţilor Alexandrei rămân celelalte două fete. „Mă bucur că Dumnezeu ne-a mai dat o şansă şi mai avem două fiice!", spune plângând tatăl fetei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Saiu Alexandru 25 Jul, 2012 09:54 Condoleante familiei .