Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

34 de blocuri de până la 15 etaje pe malul lacului Siutghiol. A fost emis un act de urbanism

ro

16 Sep, 2021 00:00 2716 Marime text
  • Un ansamblu rezidențial va fi ridicat pe malul lacului Siutghiol
  • Primul pas a fost făcut și a fost eliberat Certificatul de Urbanism de către municipaltiate
  • New Home Construct SRL va ridica 34 de blocuri, conform documentului amintit
 
Primăria Constanța a emis un Certificat de Urbanism pentru societatea New Home Construct SRL (documentul e emis pe New Home Construct SA, care a devenit între timp societate cu răspundere limitată), care va ridica un ansamblu de blocuri în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol.
 
Conform documentului, zona este împărțită în patru sectoare, unde se va construe astfel:
  • SECTOR A - parcaje la sol, amenajări ale spațiului public, semipublic/privat, spații verzi, dotări și amenajări aferente funcțiunii de bază
  • SECTOR B- construire 10 imobile S+P+12+15E cu fucnțiunea de apartamente de vacanță, alimentație publică, funcțiuni sportive, de losir, amenajări ale spațiilor publice/semipublice/private, dotări și amenajări specifice funcțiunii de bază
  • SECTOR C- construire 15 imobile P+2-3E CU funcțiunea de locuințe individuale permanente
  • D-construire 9 imobile S+P+5-8E cu funcțiunea de apartamente de vacanță și locuințe colective permanente
 
Despre New Home Construct SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 2011, cu sediul social în municipiul Constanța, pe strada Ion Roată. Asociați în firmă sunt Headstone Holdings LTD, cu 99,91%, firmă din Cipru, și de Maria Sonia Lazăr. Administrator este Maria Sonia Lazăr, iar cenzor este Florin Dorobanțu.
 
În 2017, cu trei salariați, profitul net a fost 1.510.602 lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 1.170.670 de lei.


În 2018, numărul salariaților a fost tot trei, profitul net a fost 192.270 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 1.146.126 de lei.


În 2019, cu trei salariați, firma a înregistrat o pierdere netă de 239.720 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 784.150 de lei.
 

În anul 2020, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 554.765 lei, cu un profit de 8.101.702 lei.
 
Maria Sonia Lazăr mai este asociat unic la Euro Antreprenor SRL.
 
 
 
Terenuri la vânzare
 
Totodată, reamintim că New Home Construct,din oraș, cu acționariat majoritar cipriot, scoate la vânzare patru terenuri, situate în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța.

Totodată, este de menționat și faptul că, la începutul acestui an, s-au pus bazele perfectării unei tranzacții între New Home Construct și Garden Shop Services (fostă Pomacost), în urma căreia New Home Construct avea să cumpere terenul unde se află sediul Pomacost.

Cele patru suprafețe sunt situate pe strada Nicolae Iorga, pe strada Bucovinei și, respectiv pe Aleea Panselei. Decizia privind vânzarea terenurilor a fost luată în urma Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor New Home Construct din luna aprilie 2021, fiind recent publicată în Monitorul Oficial al României.


Astfel, se arată în documentul oficial că la discuțiile din 16 aprilie 2021 au participat compania Headstone Holdings LTD, cu sediul în Cipru – Nicosia, ce deține 99,917% din capitalul social, aceasta fiind reprezentată prin directorul Farnon Management LTD – Socratis Georghiades on Behalf of Farnon Management, reprezentată convențional prin avocat Carmen Alina Stângă, dar și acționarul Maria Sonia Lazăr, ce deține 0,083% din capitalul social.
 
Tranzacții cu Pomacost. Dosarul Retrocedărilor


Amintim, în luna ianuarie, compania New Home Construct a negociat cu reprezentanții Garden Shop Services (fosta Pomacost) cumpărarea terenului de peste 17.000 mp din Bd. Tomis nr. 488, unde se află sediul firmei de întreținere a spațiilor verzi.

Pe de altă parte, așa cum menționam anterior, New Home Construct apărea în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.
 
Amintim că New Home Construct a primit în luna iunie a.c. un răspuns negativ de la Tribunalul Constanța, în procesul în care a dat în judecată fiscul local. Firma formulase o contestație a unui act administrativ fiscal legat de Decizia nr. 32/07.02.2019.
 
Dosarul în cauză are indicativul 1964/118/2021 și a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal al Tribunalului Constanța la data de 12 martie 2021.
 
 

Dosarul Retrocedărilor
 
Părți în cauză sunt New Home Construct, în calitate de reclamant, iar pârât este fiscul local. Potrivit datelor oficiale, obiectul dosarului este reprezentat de o „contestație act administrativ fiscal Decizia nr. 32/07.02.2019“.
 

Amintim, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare și de care se leagă numele firmei New Home Construct, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, Curtea Supremă a pronunțat Decizia nr. 32/07.02.2019.

 
Dincolo de condamnările penale dictate prin această decizie de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, instanța supremă din România a hotărât prin același act și menținerea sechestrului DNA pe mai multe terenuri din dosar, acestea urmând să revină în proprietatea statului sau, după caz, a municipiului Constanța.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, New Home Construct apare în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.
 
 
 PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și

Tranzacție de zile mari! Cine stabilește prețul terenului pe care Garden Shop Services, fosta Pomacost, se pregătește să îl vândă companiei New Home Construct

Compania New Home Construct își vinde patru terenuri, situate în centrul Constanței


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii