Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată averile celor şase directori din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (documente)

ro

23 Jan, 2015 00:00 6718 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Directorii Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) SA sunt primii dintre cei ale căror declaraţii vor fi prezentate.

 Daniel Georgescu, directorul general al CNACN

Daniel Georgescu, director general al CNACN şi, de asemenea, consilier local PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa are, conform celei mai recente declaraţii de avere completate pe 14 iulie 2014, două apartamente: unul deţinut de el, în suprafaţă de 55 mp, dobândit prin cumpărare în 1998, şi unul dobândit de soţia sa, tot prin cumpărare, în 2011, în suprafaţă de 47 mp. Georgescu nu deţine însă niciun teren.

În ceea ce priveşte bunurile mobile, directorul general al Canalelor Navigabile are, împreună cu soţia sa, trei autoturisme: o Skoda, un Matiz şi un Volkswagen Passat. Nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Totodată, nu are conturi bancare şi nici conturi şi depozite bancare. De asemenea, nu are plasamente şi investiţii directe.

În ceea ce priveşte datoriile, în declaraţia de avere a directorului general al CNAPMC figurează un credit de 29.700 de euro contractat în 2011 de soţia sa şi scadent în 2041.

Cât despre veniturile realizate în anul fiscal anterior completării actualei declaraţii de avere, Daniel Georgescu a avut, ca director general al CNACN, un salariu de 131.710 lei, precum şi o indemnizaţie de 54.292 de lei pentru calitatea de membru al CA-ului CNACN. În calitate de consilier în Consiliul Local Constanţa, Georgescu a încasat o indemnizaţie de 15.543 de lei, în vreme ce, pentru că a fost membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a Companiei Naţionale de Investiţii, a câştigat 94 de lei.

Soţia sa, angajată a Consiliului Judeţean Constanţa, a avut un salariu de 77.020 de lei.
În declaraţia de interese a lui Daniel Georgescu e menţionat faptul că este membru al PSD.

 Gheorghe Iatan, director economic

Gheorghe Iatan este director executiv - Direcţia Economică în cadrul companiei. Conform declaraţiei de avere completate pe 23 iulie 2014, Iatan nu are niciun teren. Deţine o casă de locuit în Eforie Nord, în suprafaţă de 250 mp, dobândită în 1999. De asemenea, nu are maşini, bunuri sub formă de metale preţioase şi bijuterii a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Directorul Direcţiei Economice din cadrul CNACN nu are conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe şi nici datorii.

În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior completării celei mai recente declaraţii de avere, Iatan a realizat un salariu de 23.214 lei ca director în cadrul CNACN şi unul de 15.666 de lei de la Societatea Naţională Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“ SA.

Potrivit declaraţiei de interese completate la aceeaşi dată, Gheorghe Iatan este asociat şi administrator al SC Intertrading SRL.

 Mihai Stanciu, director tehnic

Mihai Stanciu, directorul tehnic al CNACN, şi-a completat cea mai recentă declaraţie de avere pe 15 aprilie 2014. Potrivit documentului, Stanciu deţine două terenuri intravilane în judeţul Constanţa, în suprafaţă de 200 mp fiecare, dobândite în 2003, respectiv în 2004. El are, de asemenea, un apartament şi două case de locuit, toate în judeţul Constanţa. Apartamentul de 54 mp e cumpărat în 1991, casa de 287 mp e construită în regie proprie în anul 2005, iar casa de 66 mp e dobândită în urma unei moşteniri, cel de-al doilea titular în acest caz fiind fratele său.

Directorul tehnic al CNACN nu are autoturisme şi bunuri sub formă de metale preţioase şi bijuterii a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
În rubrica „Active financiare“, în declaraţia lui Stanciu figurează un depozit bancar 2008-2013 (transfer de la RBS Bank Constanţa la UniCredit Ţiriac Bank Constanţa), în valoare de 40.000 de lei şi un cont curent deschis în 2012, tot transfer de la RBS Bank Constanţa, în valoare de 18.800 de lei (inclusiv credit tip over draft 10.000). Directorul tehnic al CNACN nu are însă datorii.

Ca director tehnic în cadrul CNACN, Mihai Stanciu a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 69.553 de lei brut (49.079 de lei net). Soţia sa, asistent medical, a avut un venit de 22.020 de lei (brut) realizat la Primăria Constanţa. Fiica sa a realizat un venit de 23.000 de lei (brut) ca economist în cadrul SC TTS Operator SRL Constanţa.

În aceeaşi declaraţie de avere, directorul tehnic al Canalelor Navigabile şi-a trecut şi veniturile realizate din cedarea folosinţei bunurilor: 9.150 de lei (brut) de pe urma închirierii unui apartament (prin contract de închiriere) către SC Arhico Consulting SRL Constanţa. Aceeaşi sumă figurează ca fiind realizată şi de soţia sa prin închirierea aceluiaşi imobil, către aceeaşi  firmă.

 Diana Niculescu, director juridic

 Diana Elena Niculescu este directorul executiv al Direcţiei Juridice şi Resurse Umane din cadrul Canalelor Navigabile. Potrivit declaraţiei de avere din 15 aprilie 2014, Niculescu deţine un teren intravilan în comuna constănţeană Valu lui Traian, în suprafaţă de 500 mp, dobândit prin cumpărare în 2012. Are, de asemenea, un apartament în Constanţa şi o casă de locuit în Valu lui Traian, în suprafaţă de 200 mp, achiziţionată în 2012.
Diana Niculescu nu are însă niciun autoturism, conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe. În schimb, are datorii. E vorba despre un credit de 49.000 de lei, contractat de la ING Bank în 2013, scadent anul acesta.

Ca director juridic în cadrul companiei, Niculescu a realizat un venit de 89.915 lei. Soţul său a avut un salariu de 51.070 de lei, realizat ca angajat la Penitenciarul Poarta Albă.

În declaraţia de avere figurează şi alocaţiile de stat ale copiilor, în valoare de 960 de lei.Conform declaraţiei de interese, Diana Niculescu este asociat şi administrator al SC Geodys Management Consulting SRL.

 Hermina Bectemir, director comercial

Directorul executiv al Direcţiei Comerciale din cadrul CNACN este Hermina Bectemir. Potrivit declaraţiei de avere completate pe 16 septembrie 2014, Hermina Bectemir nu are niciun teren. Ea deţine un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 65,97 mp, dobândit în 2006, şi un autoturism Skoda Octavia.
În rubrica active financiare din declaraţia sa de avere figurează: un depozit bancar de 10.000 USD deschis în 2013, un cont curent de 3.100 de euro deschis în 2014, un altul de 130 de lei deschis în 2013 şi unul de 2.100 de lei deschis în 2007.

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Hermina Bectemir a realizat un salariu de 5.000 de lei de la Grup Servicii Petroliere Constanţa, un salariu de 2.400 de lei de la Audit & Project Consulting şi un salariu de 28.676 de lei de la CNACN.
În acelaşi document figurează şi declaraţiile celor doi copii ai săi, în valoare de 504 lei fiecare.Conform declaraţiei de interese, Bectemir este asociat unic la SC Audit & Project Consulting SRL Constanţa şi membru fondator al Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Socială. Ca administrator al SC Audit & Project Consulting SRL Constanţa, Hermina Bectemir a realizat un venit de 42.326 de lei. În schimb, ca membru în Consiliul Director al Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Socială, nu a realizat venituri.

 Severin Anastasie, director de exploatare

Directorul de exploatare din cadrul CNACN, Severin Anastasie, şi-a depus cea mai recentă declaraţie de avere pe 25 martie 2014. Conform documentului, el nu are niciun teren. Are, în schimb, trei apartamente în municipiul Constanţa dobândite în 1989 şi 2012. Totodată, Severin Anastasie deţine un autoturism Dacia Logan.
Nu are bunuri sub formă de metale preţioase şi bijuterii a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro şi nici conturi şi depozite bancare, dar nici plasamente şi investiţii directe şi datorii.
Ca director în cadrul CNACN, el a realizat un venit de 52.151 de lei. În aceeaşi declaraţie de avere figurează şi pensia soţiei sale, în valoare de 10.800 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii