Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanţa, sub ameninţarea GERULUI Codul galben pentru judeţul Constanţa a fost prelungit până mâine dimineaţă la ora 06.00

ro

29 Dec, 2014 07:59 3883 Marime text

În intervalul orar 8.30 - 13.00, Meteorlogii anunţă instituirea codului roşu. Sunt vizate  judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila;
Se vor semnala: intensificări ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită;: vizibilitate redusă spre zero.

UPDATE, ora 08.25
Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 12 şi 86. Cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează permanent, în anumite zone încep să se formeze suluri de zăpadă .Autorităţile au anunţat că de la ora 10.00, A2 se va închide.

Citeşte mai multe detalii şi aici.

UPDATE, ora 08.30
Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a declarat la Digi24 că este posibil să fie închisă până la ora 11.00 şi Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Drajna, unde vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri, iar pe unele porţiuni sub 10 metri.

UPDATE ora 09.14
Armata a fost chemată să intervină în Buzău, juudeţ aflat sub cod roşu. Drumurile naţionale din Buzău şi Brăila au fost închise, potrivit Realitatea Tv.

UPDATE ora 09.55
CFR Călători informează că circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în condiţii de iarnă. Trei trenuri sunt blocate în nămeţi şi aproximativ 500 de călători se află în garniturile blocate pe câmp în judeţul Brăila, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Oana Brânzan. Este vorba despre trenuri InterRegio care au plecat de la Galaţi la Brăila şi care sunt blocate la jumătatea distanţei.
Despre acest lucru citiţi mai multe aici.


UPDATE ora 10.25
Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI Monica Dajbog, „în condiţiile deosebite intituite azi-noapte, 16.200 de pompieri, jandarmi şi alte forţe de ordine au fost mobilizate la nivel naţional şi 832 de mijloace tehnice. Misiunea lor este de preveni situaţii de urgenţă“.
„Nu au fost înregistrate persoane decedate sau dispărute. Poliţia Româna a dispus restricţia sau închiderea pe unele sectoare de drum în judeţele în care a fost instituit astăzi codul roşu“, a precizat reprezentantul MAI. „În Vrancea, forţele de ordine au intervenit pentru salvarea a patru persoane blocate în autoturism pe timpul nopţii.
Mai multe date oficiale date după primele ore de la declanşarea codurilor roşu i portocaliu puteţi citi aici.

Î
n secţiunea „documente“ puteţi vedeacare sunt drumurile închise şi unde se circulă cu probleme, precum şi sectoarele de drum pe care autorităţile vă recomandă să le ocoliţi.

UPDATE ora 11.25
CNADNR anunţă participanţii la trafic despre sectoarele de drum închise. ZIUA de Constanţa vă va ţine la curnet cu starea drumurilor blocate sau unde circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

Vezi AICI care este lista completă a sectoarelor de drum unde iarna  a pus stăpânire pe şosele.

C
onstanţa a intra sub atenţionare de COD PORTOCALIU începând cu ora 11.00. Este  valabil în intervalul orar 11:00 - 14:00 şi cuprinde nordul judeţului Constanța, unde se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70 km/h, izolat ninsori viscolite.
Citeşte aici la ce ar trebui să ne aşteptăm de la vremea care nu iartă Constanţa.

U
PDATE, ora 12.00
Urmare a datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează intensificări ale vântului care vor depăși local la rafală 70-90 km/h, a fost emis COD PORTOCALIU pentru județul Constanța, unde izolat vor fi ninsori viscolite. CNADNR SA acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.
VEZI şi AICI care sunt măsurile pe care CNADNR le va lua în judeţul Constanţa atâta timp cât se va afla ub cod roşu, dar şi ce trebuie să ştie şoferii înainte e a porni la drum.

U
PDATE ora 14.00
Judeţele aflate de astăzi de dimineaţăsub cod roşu au ieşit de sub avertizările meteorologilor. Cu toate acestea, drumurile sunt în continuare blocate.
Vezi ACI care sunt drumurile pe care sunt impuse restricţii.

UPDATE  ora 1
4.15
Potrivit meteorologilor, după ninsorile care au căzut în ultimele zile, în perioada următoare vom avea parte de zile geroase. Ba chiar, avertizează meteorologii, românii ar putea petrece noapte dintre ani la temperaturi de -25 de grade celsius.


UPDATE ora 17.00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă participanţii la trafic că astăzi, 29.12.2014, începând cu ora 16:00, circulația rutieră este deschisă pe DN2, București - Buzău pentru toate categoriile de vehicule.
Pe DN 2, sectorul cuprins între Buzău - Adjud, traficul rutier se desfășoară controlatîn convoaie însoțite de echipaje ale Poliției Rutiere și utilaje de deszăpezire ale CNADNR SA.
De asemenea, începând tot cu ora 16:00, circulația rutieră este deschisă pe următoarele sectoare de drumuri naționale:
  DN 3, București – Lehliu Gară;
  DN 3A, Lehliu Gară – Drajna – Fetești;
  DN 1D, Albești Paleologu – Urziceni se ridică restricția de tonaj, circulația rutieră fiind deschisă pentru toate categoriile de vehicule.
CNADNR anunţă, tot prin intermediul unui comunicat de presă, participanţii la trafic că astăzi, 29.12.2014, începând cu ora 16:30, circulația rutieră este deschisă pe DN2A, Urziceni - Slobozia - Hârșova - Constanța pentru toate categoriile de vehicule.
Nu în ultimul rând, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că a fost ridicată restricția de tonaj de pe DN 1B, Buzău – Mizil, circulația rutieră fiind astfel deschisă pentru toate categoriile de vehicule. 

UPDATE ora 18.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit astăzi, la ora 18.00, codul galben pentru mai multe zone ale ţării, printre care se numără şi Dobrogea. Avertizarea este valabilă până mâine dimineaţă la ora 06.00. În intervalul menţionat, în sudul şi în estul Moldovei, în Dobrogea şi în estul Munteniei vor fi ninsori locale, iar vântul, deşi în diminuare, va mai prezenta intensificări cu viteze ce vor atinge, în special în prima parte a nopţii, 50...60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii