Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii constănțeni intervin pentru deblocarea drumurilor din localitățile afectate de ninsori (galerie foto+video)

ro

06 Jan, 2017 11:22 5037 Marime text
Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” din Constanța intervin, la această oră, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei.
 
Astfel, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acționează cu un camion DAC 6x6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.
 
La solicitarea aceleiași structuri, sunt în pregătire alte două intervenții în județul Constanța, pe DN 22, în zona localităților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanța și Valul lui Traian.
 
La nivelul întregii țări, Ministerul Apărării Naționale este pregătit să intervină în primă urgență, la solicitarea autorităților competente de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii