Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa CNADNR a contractat deszăpezirea autostrăzilor în noaptea de Revelion

ro

05 Jan, 2016 07:35 2229 Marime text
Pe 20 noiembrie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a lansat licitaţia pentru deszăpezirea autostrăzilor, iar câştigătorul contractului urma să fie aflat după data de 6 ianuarie anul curent, dacă nu apăreau contestaţii. Compania a scos atunci la bătaie un contract de circa 18 milioane de lei (4 milioane de euro), din banii statului, pentru "întreţinere pe timp de iarnă 2015 - 2016" la Autostrăzile A1 Piteşti - Bucureşti şi A2 Bucureşti - Lehliu.

Numai că  zăpada a venit chiar de la începutul lui 2016, reprezentanţii CNADNR fiind obligaţi să pună accelereze procedurile de acordare a contractelor de deszăpezire.

Astfel, licitaţiile care ar fi trebuit să îşi afle câştigătorii pe la jumătatea lunii ianuarie au fost rezolvate rapid de CNADNR, în noaptea de Anul Nou, la ora 1.30, fiind atribuite mai multe contracte fără anunţ de participare, prin negociere directă cu firmele.
Compania a justificat decizia spunând că venirea zăpezii a fost o "situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute".

Primul contract atribuit de CNADNR a avut o valoare de circa 5,7 milioane de lei fără TVA şi a vizat "întreţinerea pe timp de iarnă" pentru Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti şi Autostrada A2 Bucureşti - Lehliu; Lot 1 Autostrada A1, - Baza de deszăpezire Ciorogârla; Lot 2 Autostrada A1 - Baza de deszăpezire Ioneşti; Lot 3 Autostrada A1 Baza de deszăpezire Căteasca; Lot 4 Autostrada A2, Baza de deszăpezire Brăneşti; Lot 5 Autostrada A2 Baza de deszăpezire Lehliu. Contractul a fost câştigat de firma Reinvent Construct, fără posibilitatea subcontractării.
 
Un alt contract acordat de companie în noaptea dintre ani a fost "Întreţinere pe timp de iarnă 2015 - 2016 D.R.D.P. Bucureşti SDN Ploieşti: Lot 1 Bazele de deszăpezire: Bărcăneşti, Câmpina şi Sinaia; Lot 2 Bazele de deszăpezire: Blejoi, Albeşti, Valea Popii şi Cheia", cu o valoare de 11,8 milioane de lei fără TVA, tot prin negociere şi fără anunţ de participare, către Rebelis Construcţii.
 
Deszăpezirea drumurilor aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, respectiv bazele de la Orăşti, Curcani şi Greaca (lot 1), Jilava, Călugăreni, Remuş (lot 2), Vlasin, Mihăileşti, Bucşani (lot 3) a costat 7,7 milioane lei fără TVA, lotul 2 fiind câştigat de firma Gecor (4,5 milioane lei), iar lotul 3 de Asocierea Agro Trans NMI & Petroconstruct Group (3,2 milioane lei).
 
Totodată, CNADNR a acordat un contract în valoare de 22,8 milioane de lei fără TVA pentru deszăpezirea drumurilor din administrarea SDN Bucureşti Nord şi Piteşti, respectiv bazele Sineşti şi Urziceni (lot 1); Belciugatele şi Voluntari (lot 2);Tâncăbeşti, Crevedia şi Tărtăşeşti (lot 3), Piteşti Sud, Drăganu şi Buzoieşti (lot 4); Călineşti, Piteşti, Câmpulung şi Podul Dâmboviţei (lot 5); Curtea de Argeş, Căpăţâneni, Piscu Negru şi Domneşti (lot 6).
 
De asemenea, CNADNR a "acoperit" şi deszăpezirea drumurilor aflate în grija SDN Buzău, respectiv bazele de la Buzău, Cioranca şi Pogoanele (lot 1); Măgura, Pătârlagele şi Siriu (lot 2); Mărăcineni şi Râmnicu Sărat (lot 3), contractul având o valoare de 9,7 milioane de lei.
 
În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, deszăpezirea este asigurată de mai multe firme printre care Urban, Rosal şi Romprest, potrivit datelor publicate pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov.

Deşi majoritatea comunelor sau oraşelor au încheiat contracte cu firme specializate pe perioade cuprinse între patru şi 24 de luni, există şi localităţi în care deszăpezirea se va face cu persoane fizice deţinătoare de utilaje sau cu utilaje ale administraţiei locale. Informaţiile menţionate arată că preţurile au fost stabilite pe contract, pe oră sau pe fiecare serviciu.
 
Pentru porţiunile de autostrăzi din Ilfov, autoritatea contractantă este CNADNR - DRDP Bucureşti, Secţia Autostrăzi. Pentru A1 se precizează că procedura de achiziţie este în derulare. Pentru A2, contractul de deszăpezire este semnat cu SC Reinvest Construct SRL şi este în valoare de 2,3 milioane lei fără TVA. Termenul precizat în contract este de patru luni de la data ordinului de începere.

Sursa: bursa.ro

sursa foto: http://www.salprestcleaning.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii