Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Spunerii Basmelor

ro

26 Feb, 2021 09:27 4662 Marime text


Data de 26 februarie marchează Ziua Internațională a Spunerii Basmelor.

Potrivit specialiștilor, basmele și poveștile spuse copiilor încă de la o vârstă fragedă au un rol foarte important în dezvoltarea viitorului adult.

Basmele și poveștile contribuie la dezvoltarea vocabularului, a imaginației și a abilităților sociale, aducându-și aportul, totodată, la lărgirea orizontului cultural al viitorului adult.

”Pentru mine personal, scopul unei poveşti este să transmit o învăţătură şi să îl poarte pe copil într-o lume imaginară, fantastică, una creată în mintea lui. Această călătorie nu trebuie în niciun caz zdruncinată de elemente ce induc frică, ruşine şi alte sentimente negative, chiar crude”, explica scriitorul constănțean de cărți pentru copii Alec Blenche, într-un interviu acordat anterior ZIUA de Constanța.

Totodată, autorul îndrăgitelor volume cu Erus încuraja părinții să le citească și să le spună copiilor constant povești, în modul acesta copiii putând fi familiarizați încă de timpuriu cu lectura.

”Obiceiul unui copil este ghidat de obiceiurile părinţilor. Nu degeaba se numesc „copii“. Ei devin cópiile noastre. Dacă părintele stă pe tabletă, la fel va face şi copilul. Dar dacă părintele citeşte, aşa va proceda şi copilul. Apoi, un obicei minunat este cititul de poveşti seara, înainte de culcare. În familia noastra, soţia mea, Ana, îi citeşte feţiei noastre în fiecare seară, la culcare, de 4 ani. Este deja un obicei bine format şi uşor, uşor Emma începe să citească singur, iubeste poveştile”, dezvăluia scriitorul constănțean.

Întregul interviu îl puteți citi aici.

Anul trecut, în luna martie, scriitoarea irlandeză Siobhán Parkinson a lansat, la Constanța, volumul „Miracolele Mirandei/ Miraculous Miranda”, carte îndrăgită de copii și de părinți, deopotrivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii