Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Poiată, câștigător al premiului I în cadrul Bienalei internaționale de pictură „Alexandru Ciucurencu“ (galerie foto)

ro

14 Oct, 2019 00:00 3921 Marime text
De-a lungul săptămânii trecute, s-a desfășurat, la Muzeul de Artă din Tulcea, Bienala internațională de pictură "Alexandru Ciucurencu", o expoziție-concurs la care au participat 76 de artiști plastici, cu peste 100 de lucrări.
 
La Liceul de artă "George Georgescu", care a fost și unul dintre organizatorii evenimentului, s-au desemnat, pe 11 octombrie, câştigătorii Bienalei. Juriul concursului, condus de directoarea Muzeului de Artă din Constanţa, dr. Doina Păuleanu, a decis să acorde premiul I pictorului tulcean Viorel Poiată.

Acesta ne-a declarat că tabloul remarcat de juriu „face parte dintr-un ciclu drag mie, Ritual si Virtual, început mai demult cu teme asemenea celei din lucrarea premiată - Babel Babilon. O variantă grafică se află deja în colecția UNESCO.”

De asemenea, Viorel Poiată este de părere că

„Bienala va crește, pentru că Alexandru Ciucurencu e un nume, a creat o școală de pictură, cu discipoli și elevi de discipoli! Artiștii tulceni și eu personal avem încredere în succesul de viitor al acestei prestigioase expoziții!” 
 

Au mai primit premii Cristina Ştefania Culiţă (premiul II) și tânăra artistă Claudia Pahom-Grigore (premiul III). S-au acordat menţiuni artiştilor Aurelian Broască, Gheorghe Caruţiu şi Sorin Otînjac.

Cu ocazia premierii, s-a lansat şi catalogul Bienalei de pictură "Alexandru Ciucurencu", care prezintă lucrările artiştilor participanţi la concurs. Premiile au avut o valoare totală de 6.000 de lei, Bienala de pictură fiind doar o parte a unui proiect mai amplu, finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea.
 
Sursa foto: Facebook/Viorel Poiata
 
Citește și:
 
A debutat, la Muzeul de Artă din Tulcea, Bienala Internațională de Pictură „Alexandru Ciucurencu”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii