Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, la Muzeul de Istorie Constanța Invitație la masa rotundă „Un an fără Virgil Coman...“

ro

08 Aug, 2017 00:54 3755 Marime text




Prietenii și colaboratorii regretatului șef al Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale dr. Virgil Coman (24 decembrie 1973 - 5 august 2016) sunt așteptați să participe vineri la un eveniment care este dedicat memoriei acestuia. Este vorba despre masa rotundă cu tema „Un an fără Virgil Coman...“, care va avea loc vineri, 11 august, de la ora 16.00, în răcoroasa aulă „Adrian Rădulescu“ a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, unde cel evocat a participat la o mulțime de evenimente culturale.

Inima lui Virgil Coman a încetat să bată într-o seară de 5 august, în ajunul praznicului Schimbării la Faţă a Domnului, în librăria „Prăvălia cu cărți“, atunci când se afla la lansarea cărții lui Cristian Cealera, „La marginea Imperiului - Origini“.

În urma sa, dr. Virgil Coman a lăsat o văduvă și doi copii, dar și o mulțime de cărți dedicate Dobrogei, pe care și-a pus semnătura în calitate de coautor și/ sau coordonator. Prima sa carte de autor,  „Aromânii şi meglenoromânii din Banat (1945-1951). Demografie, societate, izvoare“, a văzut lumina tiparului, la Editura Etnografică“ chiar în ziua morții sale. Volumul a fost lansată la Dudeștii Noi, Cluj și Constanța.
În semn de recunoștință pentru profesionalismul său și pentru ceea ce a făcut pentru Dobrogea, regretatul om de cultură a fost declarat post-mortem cetățean de onoare al municipiului și județului Constanța.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii