Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ultim omagiu pentru profesorul emerit dr. Marin Petrișor, duminică, la Constanța. Înmormântarea va avea loc luni, la Chiajna

ro

11 Mar, 2018 02:21 3136 Marime text


Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu profesorului univ. dr. Marin Petrișor, care a încetat din viață pe 10 martie, la București, pot veni duminică, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Constanța, unde, începând cu ora 15.00, va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului dialectolog. 

Convoiul mortuar va pleca din Constanța spre locul de înhumare duminică dimineața. Fostul decan al Facultății de Litere a Universității „Ovidius“ va fi înmormântat la cimitirul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril“ din comuna / sat Chiajna, judeţul Ilfov. Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, de la ora 13.00.
 

„Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) regretă profund trecerea la cele veșnice a Domnului Profesor Universitar Doctor Marin Petrișor, reputat cercetător al graiurilor insulare şi al graiurilor româneşti de tranziţie. Domnia sa a fost decan al Facultății de Litere între anii 1998-2004, Profesor Emerit al UOC începând cu anul 2012, membru al corpului profesoral al Facultăților de Litere și de Teologie, membru fondator al Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate din cadrul UOC şi membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. Domnul profesor Marin Petrișor va rămâne în inimile noastre ca un profesor pasionat, erudit, devotat studenților și profesiei de dascăl, o personalitate științifică de excepție a culturii române contemporane. Colegii și studenții care l-au cunoscut, l-au respectat și admirat îi vor păstra veșnica admirație și recunoștință.Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut profesorul Marin Petrişor pentru Universitatea «Ovidius» din Constanţa și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate şi celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Dumnezeu să îl odihnească!“, a transmis comunitatea academică a Universităţii „Ovidius“.



Sursa foto: Facebook - Facultatea de Litere

Citește și:

S-a stins reputatul lingvist Marin Petrișor, fostul decan al Facultății de Litere al Universității Ovidius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii