Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea culturală Concursul național de poezie „Panait Cerna”, în așteptarea tinerelor talente

ro

18 Oct, 2021 00:00 3625 Marime text

Anul acesta are lor ediția aniversară a tradiționalului Concurs național de poezie „Panait Cerna”, organizat de Centrul Cultural „Jean Bart” din municipiul Tulcea.
Într-adevăr, se împlinesc 140 de ani de la nașterea poetului care și-a împrumutat numele evenimentului, această a XLVII-a ediție a concursului desfășurându-se sub semn aniversar.
Concursul îşi propune să stimuleze creaţia literară a tuturor celor care nu au debutat încă editorial, mai precis nu au poezii proprii publicate în volum individual, autorii putând opta, în condiţii de deplină libertate de creaţie, asupra temei, stilului și formei poetice.

Sunt admise în concurs lucrările redactate în limba română, vârsta minimă de participare fiind 16 ani.
Fiecare autor va trimite un număr de minimum 5 până la 10 poezii, (maximum 10 pagini), tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, caracter de 12,  pe format A4.
Lucrările primite vor fi procesate după sistemul motto, urmând a fi întocmite două documente word, unul conținând poemele, altul conținând datele personale. Data limită pentru primirea lucrărilor este marți, 16 noiembrie a.c., iar jurizarea va avea loc în perioada 19-21 noiembrie a.c., urmând ca pe 22 noiembrie a.c. să se facă publice rezultatele jurizării, în mass-media, dar şi pe site-ul www.teatruljeanbart.ro .

Juriul, format din scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai organizatorilor, va acorda următoarele premii, în sume brute, impozabile:
  • Premiul „Panait Cerna”, în valoare de 1000 lei;
  • Premiul „Panait Cerna” Aniversar, în valoare de 800 de lei;
  • Premiul „Ars Poetica”, în valoare de 700 lei, -dedicat îndeosebi creațiilor remarcabile prin valențele estetice în ceea ce privește criteriile de  stil, formă cât și fond de idei;
  • Premiul „Euterpe”, în valoare de 700 lei, -dedicat îndeosebi creațiilor remarcabile pentru fondul lor liric;
  • Premiul „Aegyssus”, în valoare de 500 de lei – dedicat îndeosebi participanților tulceni, dar și creațiilor care se încadrează tematic în fondul de discurs specific patrimoniului natural, istoric și cultural al Județului Tulcea;
  • Două Premii Speciale ale Juriului, în valoare de 500 de lei fiecare;
  • Menţiune I, în valoare de 400 lei;
  • Menţiune II, în valoare de 300 lei.
 
De asemenea, se pot acorda premiile speciale ale unor reviste de cultură constând în publicarea textelor în paginile acestora, iar lucrările premiate vor fi reflectate în revista „Nord-Dobrogea Cultural”, a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea.

Informaţii suplimentare : 0240 519 329, CCJB Tulcea sau 0741 049 370, referent Bogdan Pascal, ori pe adresa de e-mail centrulculturaltulcea@yahoo.com.
 

Citește și:

Tulcea culturală Siturile arheologice din Dobrogea, în centrul unui interesant proiect tulcean

Forțele Navale Române Concursul Național de Creație Literară „Fascinația Mării”, la ediția a VIII-a. Secțiunile și etapizarea concursului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii