Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Hossu-Longin, printre „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”

ro

15 Jul, 2021 00:00 2316 Marime text
 
La Casa Avramide din Tulcea, scriitorul Teodor Hossu-Longin va lansa vineri, 30 iulie, cartea-album intitulată „10 povești și rețete pierdute prin Deltă” (cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov).
 
Teodor Hossu-Longin (n. 1972, București) a publicat la 26 de ani volumul de proză scurtă „Crima şi alte povestiri” (Editura Cartea Românească), fiind distins cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România.
După o pauză de 20 de ani, în care s-a dedicat jurnalismului de televiziune, revine în lumea prozei românești, în 2017, cu romanul „Mortua Est”, care primeşte, de asemenea, o distincție onorantă, Premiul editurii Cartea Românească pentru proză.
Devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează un nou volum de proză scurtă: „13, cu noroc” (Editura Paralela 45).

După ce primul tiraj al romanului Mortua Est a fost epuizat în 8 luni, în februarie 2019 este tipărită ediția a doua, la Editura Paralela 45.
În martie 2020 îi apare la Editura Hyperliteratura, cartea-album „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”, în urma celei mai mari campanii de crowdfunding din România, în care s-au comandat 500 de cărți și s-au strâns peste 33.000 lei, suma acoperind cheltuielile de tipar.
A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele Contemporanul, Luceafărul de dimineaţă, Viaţa Românească şi Cenaclul de la Păltiniș și a coordonat volumele „Oamenii mari care au făcut România Mare”, „Credința nepieritoare”, „Reeducarea de la Pitești” și „Față în față cu generalul Ion Mihai Pacepa” (Editura Hyperliteratura), semnate Lucia Hossu-Longin.
 
Citește și:

Scriitorul Teodor Hossu-Longin a donat 800 de volume Școlii nr. 12 B.P. Hasdeu din Constanța
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii