Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța Weekend cu umor și improvizație teatrală, la Constanța

ro

12 Feb, 2021 00:00 3446 Marime text

Pentru acest sfârșit de săptămână, biletele la teatru s-au vândut „ca pâinea caldă”. Redeschiderea recentă a instituțiilor de spectacole a readus entuziasmul constănțenilor de a ieși din casă, de a lua loc în sălile de teatru, de a se bucura de artă.
 
Pentru sâmbătă, 13 februarie, de la ora 19, Teatrul de Stat a pregătit reprezentația tragicomediei „Memoria apei”, în regia lui Vladimir Anton. Este povestea amuzantă, cu accente dramatice pe alocuri, a celor trei surori care se reunesc după mulți ani, cu ocazia înmormântării mamei lor. Evenimentul le prilejuiește o serie întreagă de aduceri-aminte, într-un joc înşelător în care timpul subiectiv se suprapune peste timpul real, născând situații emoționante, comice sau tragice, și făcându-ne martori ai călătoriei de redescoperire interioară a personajelor.
 
Piesa de teatru scrisă de Shelagh Stephenson este prezentată într-o variantă tradusă de regizor, cu o scenografie semnată de Maria Miu și avându-i ca protagoniști pe Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian, Andu Axente.
 
Duminică, 14 februarie, tot de la ora 19, un inedit spectacol de improvizație, intitulat „Meciul de comedie”, va împărți actorii improvizatori în două echipe: Real Stavrid (Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban (Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu), urmând ca artiștii să se înfrunte într-o serie de probe, iar textul, mișcarea scenică și ilustrația muzicală să se nască chiar în fața spectatorilor.
Provocarea se va întâmpla sub coodonarea artistică a lui Dragoș Muscalu și scenografia Lăcrămioarei Dumitrașcu. Arbitru va fi Andrei Bibire, iar de muzica live se va ocupa Mădălin Nicolae Mușat.
 
Sursa foto: facebook/teatrul de stat constanta
 

Citește și:

Constanța Programul teatrului ”Oleg Danovski” în acest weekend
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii