Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul „Jurnal de România. Constanţa”, al Teatrului de Stat Constanţa, jucat pe scenă la Timișoara

ro

04 Oct, 2018 16:33 2230 Marime text
„Jurnal de România. Constanţa”, în regia Lidiei Carmen Vidu, este un spectacol pe care Teatrul de Stat Constanţa a avut ocazia să îl prezinte unor audienţe variate, din ţară şi din străinătate. Ieri, spectacolul a fost jucat la Timişoara.

Potrivit unui comunicat transmis de Teatrul de Stat Constanța după reprezentaţia de la Viena, de anul trecut, după participarea la tabăra de creaţie din Banat, de la Socolari, Jurnalul Teatrului de Stat Constanţa a fost invitat să acompanieze lansarea celui mai recent episod din seria lansată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, şi anume Jurnal de România. Timișoara. Aşadar, la Teatrul German de Stat din Timişoara, în datele de 2 şi 3 octombrie, au fost prezentate Jurnal de România. Sfântu Gheorghe, respectiv Jurnal de România. Constanţa.

După spectacolul de aseară, actriţele Teatrului de Stat Constanţa au fost invitate să participe la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, moderată de prof. univ. dr. Marian Popescu, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti, totodată profesor asociat la Școala doctorală a Facultăţii de Teatru și Televiziune, de la Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca.

”„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?” - au transmis reprezentanții Teatrului de Stat Constanța. 

Următoarea deplasare a spectacolului Jurnal de România. Constanţa va fi în 14 octombrie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii