Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase spectacole ale Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului au fost anulate Directorul Daniela Vlădescu speră în derogări pentru repetițiile la cele două premiere

ro

04 Nov, 2020 00:00 4817 Marime text

Unul dintre evenimentele cele mai importante din agenda culturală de la malul mării, ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, a fost de asemenea afectat de interdicțiile impuse o dată cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri în municipiul Constanța.

Conducerea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" se vede nevoită să anuleze spectacolele următoarelor două săptămâni, respectiv „Folk și vorbe de duh” (6 noiembrie 2020), „Don Quijote” (7 noiembrie 2020), „Bal mascat” (8 noiembrie 2020), „Armonii muzicale în prag de toamnă” (11 noiembrie 2020), „O noapte la Veneția” (14 noiembrie 2020) și „Flautul fermecat” (15 noiembrie 2020).

Pentru aceste spectacole va fi returnată contravaloarea biletelor.

Ieri, directorul Teatrului „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, declara pentru ZIUA de Constanța că speră într-o derogare acordată instituțiilor de spectacol, așa cum se întâmplă la București, unde artiștii sunt lăsați în sălile de repetiții. „Dar acest lucru este posibil doar dacă ministrul Culturii va lua legătura cu Prefectura Constanța. Ar fi tare bine să ne lase să repetăm, pentru că noi suntem în plină repetiție cu cele două premiere – baletul Prinț și cerșetor - L. van Beethoven, respectiv opereta Povestirile Lui Hoffmann - J. Offenbach”, a mai adăugat Daniela Vlădescu, mulțumită, totuși, că a reușit să deschidă și cea de-a 46-a ediție a festivalului și cu speranța că spectacolele vor fi reluate după 15 noiembrie.


Citește și:

Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii