Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

ro

12 Jun, 2019 00:00 3781 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  și cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- În primul rând, suntem colegi de breaslă. Din filiale diferite (eu sculptură, el grafică). Și, de curând, Florin Stoiciu este și finul meu. Este o expoziție deosebită, în care participă foarte mulți maeștri, profesori, un număr mare de artiști (sculptori, ceramiști, graficieni) și avem ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- E pământul care mi-a dat viață! Și mă întorc cu drag ori de câte ori am ocazia.
 
- În final, lansează o invitație la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- De-abia aștept să ne revedem la expoziție! Vă invităm cu dragoste! Care doriți să veniți, vă așteptăm cu inima deschisă!
 
Despre Mihai Tugearu
 
S-a născut pe 23 noiembrie 1952, la Constanţa. Sculptorul aromân Mihai Tugearu  a absolvit Liceul de Artă „Nicolae Tonitza“, din Bucureşti, dar și al Universității Naționale de Arte din București, specializarea sculptură. Este căsătorit şi are trei fete. A expus prima dată la sala Dalles, în 1977. De-a lungul timpului a sculptat altarele unor biserici din Canada, Franţa, Germania şi România. Prin lucrările şi expoziţiile sale actuale, artistul vrea să ducă mai departe tradiţia şi obiceiurile armâne. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Lucrările sale din bronz au fost apreciate în Europa și fac parte din colecții particulare. Mihai Tugearu este membru al Societăţii Culturale Armâneşti şi a coordonat expoziţia „Conexiuni”, care reuneşte lucrările a 40 de artişti armâni şi români. După Revoluţie, a realizat o troiţă în memoria victimelor, care se află şi astăzi la Biserica Sfântul Fanurie din Capitală.
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii