Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emil Fronescu - „Sper să mă ridic un pic spre ștacheta meșterilor de pe simeze“

ro

07 Jun, 2019 00:00 1932 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.

 
 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  și cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 

- Ne cunoaștem de jumătate de an și parcă de o viață întreagă. Florin mi-a făcut onoarea să mă invite la acest eveniment, alături de el, un mare desenator și un portretist de anvergură, și de alți mari artiști! Provocarea? Imensă. Sper să mă ridic un pic spre ștacheta aceasta și să îmi găsesc locul printre meșterii de pe simeze!
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanța (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Constanța? Mare, soare, aer sărat, guvizi, rapană, nisip, prieteni buni, ce poate fi mai frumos de atât?! Aș vrea să redevină centrul cultural pe care mulți și-l doresc și pe care mulți îl merită!!!
 
- În final, lansează o invitație la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Veniți, privighetorile artistice vă cântă din vârfurile penelurilor lor și liliacul imaginației lor a înflorit pe simezele expoziției „Gestul în desen/Desenul pe pânză”!
 
Despre Emil Fronescu
 
Și-a descoperit vocaţia pentru pictură încă din copilărie, așa încât a optat pentru un liceu de specialitate, cu toate că din 1963 locuiește la Sulina. În anul 1981 a absolvit Liceul „Nicolae Tonitza” din Bucureşti, specialitatea grafician, decorator, desenator, restaurator. În cursul studiilor, în anul 1979, şi-a expus pentru prima dată creaţiile la Casa de Cultură a Sindicatelor din Tulcea.
Până în 2000 a pictat pe sticlă, după care a trecut la pictura pe pânză, pictură adevărată, aşa cum o numeşte el.
Timp de 12 ani (1991-2003) a fost învăţător şi a predat educaţia plastică. În final, a renunţat la a fi angajat într-o unitate de învăţământ și în decembrie 2005 s-a angajat, în urma unui examen, ca agent de poliție la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră.
Prima expoziţie de pictură „matură” a fost organizată, în 2009, la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea şi s-a bucurat de succes, iar pictorul a putut să-şi expună toate creaţiile.
 
Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei
 
„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Nicu Covaci (Phoenix) - „Mă bucur că am prilejul să arăt câteva dintre lucrările mele, în care am pus mult suflet“ (document) 
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Caratănase - „La «Gestul în desen», artistul este flancat de câteva somităţi ale culturii române“
 
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii