Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

ro

12 Jun, 2019 00:00 3949 Marime text

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- „Legătura“ la început a fost de „avarie“. Trebuia să fim cel puţin doi ca să provocăm nişte examene. Nu doar că echipa a funcţionat perfect, dar după ce ne-am pus coroniţele pe frunte ne-am dat seama că nu doar avaria ne-a apropiat, ci şi „lipsurile" fiecăruia... Eu aş fi vrut să fac gravură şi Florin ştia drumul acesta. Florin ar fi vrut să facă şi sculptură, iar eu putem să-i deschid această poartă... Aşa am învăţat să lucrăm unul cu altul, unul de la altul.
 
Gestul lui de a-şi invita prietenii la expoziţiile organizate de el este tot o apropiere tipică lui, aşa ne iubeşte el, ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre. Sper că vizitatorii acestei expoziţii să regăsească în desenele expuse gesturile provocate de emoţia acestei întâlniri creative.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Constanţa încă nu face parte din biografia mea. Mult mai vie este Dinogeţia, cetatea romană din apropierea Galaţiului, la care călătoream în adolescenţă, înconjurat de ruinele ei şi mai ales de liniştea apelor din jur, să îmi scriu primele poezii.
 
- Un mesaj pentru Constanţa...
 
- Dragă Constanţa, nu am un mesaj, ci o dorinţa: vreau să te cunosc şi să mă cunoşti şi cred că cea mai bună cale este să mă inviţi să deschid o expoziţie de sculptură în frumosul tău muzeu.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Să te întâlneşti întâmplător cu operele unor mari şi minunaţi artişti este cu adevărat un eveniment. Dar şi mai important este să îţi propui asta, să te pregăteşti pentru asta, să îţi doreşti asta. Expoziţia noastră pentru astfel de întâlniri a fost deschisă.
În secţiunea Documente puteţi studia CV-ul artistului Aurel Vlad
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii