Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Şantier în lucru“ Un documentar despre Constanţa, Cluj şi Iaşi, prezentat la Bienala de Arhitectură de la Veneţia

ro

27 Sep, 2014 00:00 2126 Marime text
Filmul documentar „Şantier în lucru“, realizat de trei studenţi francezi - Sindy Quere, Guillaume Lebon şi Benedicte Vacquerel - a fost prezentat, la începutul acestei săptămâni, la cea de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneţia. Documentarul propune o viziune echilibrată asupra dezvoltării urbane româneşti în perioada post-decembristă.

Filmul a fost realizat în Cluj, Constanţa şi Iaşi şi vorbeşte despre modul în care, în 25 de ani de democraţie, peisajul urban şi modul de funcţionare a oraşelor din România s-au schimbat. „Documentarul se bazează pe analiza a trei oraşe emblematice (Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) şi decodifică pentru prima dată aspectele interne ale unei «democraţii anarhice» care ameninţă echilibrul ecologic, social şi urban al acestor localităţi; analizează, de asemenea, felul în care generaţia post-comunistă inspiră noi metode de «a construi» oraşul“, se arată în prezentarea filmului.
„Şantier în lucru“ este o producţie Enfin Breg Production şi Urban Balkan Project, cu susţinerea CNC din regiunea Aquitaine, Institutul Cultural Român din Paris, Kisskissbankbank şi comunele din Castillon-en-Auge şi d’Amfreville.
Documentarul a fost prezentat şi la ediţia din acest an a Festivalului de Film Documentar Astra, Sibiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii