Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanul „O călătorie de la Sulmona la Tomis“ al Cristinei Tamaș prezentat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanța

ro

21 Jun, 2021 11:01 4827 Marime text
Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanța va găzdui vineri, 25 iunie 2021 de la ora 14.00 lansarea cărții „O călătorie de la Sulmona la Tomis“ scrisă de prof. Univ. Dr. Cristina Tamaș.
 
„O invitație pentru această săptămână. Mă gândesc deja cu emoție, că după atâta izolare, ne vom revedea prieteni, colegi, că ne vom întâlni sub semnul cuvântului și ne vom bucura împreună. Vă aștept cu drag“ – este mesajul transmis de autoarea lucrării pe pagina sa de Facebook.
 
Alături de autoare la eveniment vor participa prof univ. dr. Ileana Marin , prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, profesor universitar doctor habilitat Angelo Mitchievici, iar moderator este Amelia Stănescu.
 
În cadrul evenimentului va avea loc un intermezoo artistic cu actorii Radu Niculescu, Daniela Vitcu, Mirabela Moroșanu, Daniela Cojan și Ionuț Dulgheriu, iar Marius Marin va dansa. De asemenea, Oana Cătălina Bucur va oferi un recital poetic din volumul „Pisicile din cuibar“.
 
Nu în ultimul rând, Vianu Mureșan și Valentin Ajder vor oferi un maraton editorial.

Despre „O călătorie de la Sulmona la Tomis“ 

„Este o scriere cu totul aparte faţă de tot ce am scris până în prezent, din două motive. Primul este datorat faptului că este un roman postmodern care are în vedere personaje emblematice ale Tomisului contemporan, în maniera romanelor Juliei Kristeva. Păstrez nume, acord atenţie realităţii fără a dori să aduc atingere cuiva, respect cronologia şi realitatea ca document. Al doilea se datorează faptului că reuşesc să cuprind în paginile unui roman personalităţi care şi-au lăsat amprenta în acest spaţiu şi care au fost, poate, doar tangenţial legate de destinul poetului latin, a cărui statuie se află în unul dintre cele mai pitoreşi locuri ale Constanţei de azi, dar şi care conferă prin numele său identitate unei universităţi pe care o iubesc de la Marea Neagră. Este un roman care sper să însemne ceva în peisajul literar constănţean, iar eu să îmi pot privi cititorii cu aceeaşi minunată bucurie ca acum aproape 30 de ani, când am scos Străinul de pe plajă.7 - a precizat Cristina Tamaș într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Sursa foto: Facebook/Cristina Tamas
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii