Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recital la Teatrul de Stat Constanţa „Vasile Cojocaru a furat din teatru, dar de la oameni. A furat frumos” (galerie foto)

ro

30 Jan, 2015 00:00 3048 Marime text
Teatrul de Stat Constanţa a organizat aseară, în foaierul instituţiei, prima seară de muzică şi poezie, ediţie dedicată memoriei regretatului actor Vasile Cojocaru. Recitatul, susţinut de Liviu Manolache şi Andu Axente, a fost o reîntâlnire între cei care l-au admirat şi iubit pe artistul constănţean şi spiritul acestuia din urmă, reîntâlnire trăită de fiecare dintre cei prezenţi în mod intim, oarecum egoist, căci nu puţini dintre spectatori au plâns atunci când au auzit versurile lui Ică Cojocaru.

Evenimentul nu a avut loc deloc întâmplător în ianuarie, luna aceasta împlinindu-se cinci ani de la dispariţia artistului. „Vasile a dat nu numai poezie. A dat sprijin, a dat spirit, a dat lecţii. El a vrut să fie profesor”, a declarat Liviu Manolache despre Vasile Cojocaru.
Recitalul celor doi actori constănţeni a constat într-un „buchet” de versuri semnate de cel care le-a fost coleg, prieten şi profesor, Andu Axente numărându-se printre primii studenţi ai lui Vasile Cojocaru. Dacă Liviu Manolache a ales să recite din „Harababuriada”, ultimul volum al lui Ică Cojocaru, Andu Axente l-a ales pe primul, între poezii existând diferenţe notabile. Vizibil emoţionat, Axente a plâns aproape în permanenţă. De remarcat a fost însă artificiul sonor la care a apelat tânărul actor, fie pentru a-şi masca emoţiile, fie - mai degrabă - pentru a da mai multă greutate reprezentaţiei sale.

Despre regretatul Vasile Cojocaru, Liviu Manolache a mărturisit: „A fost un poet special. A furat din teatru, dar a furat de la oameni. A furat frumos”.
Astfel de seri de muzică şi poezie vor avea loc o dată pe lună, într-o seară de joi, la Teatrul de Stat Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii